OK Group pokračuje v nákupech makléřů


			OK Group pokračuje v nákupech makléřů
28.7.2014 Akvizice a fúze

Brněnská makléřská společnost OK Group, a.s. pokračuje ve své strategii růstu prostřednictvím nakupování menších makléřských firem. Po nákupu pražské společnosti Medito.cz od Šimona Vorla v roce 2012, provedla OK Group nyní akvizici dvou menších makléřských firem v Plzni.

Koncem roku 2013 získala OK Group 100% podíl ve společnosti MAKLÉŘSKÁ NÁRODNÍ s.r.o. od tří společníků (Jany Novákové, ing. Františka Bureše, PaedDr. Ilony Vlnařové), kteří drželi stejné 1/3 podíly. MAKLÉŘSKÁ NÁRODNÍ s.r.o. patří mezi velmi malé makléřské společnosti, za rok 2013 vykázala tržby ve výši necelé 2 mil Kč a ztrátu 636 tis Kč. Společnost byla ztrátová i v roce 2012 (-461 tis) při obdobných tržbách lehce přes 2 mil Kč.

Společně s původním jednatelem JUDr. Vladimírem Novákem, povede nadále společnost Martin Kment, jako prokurista.

Druhou makléřskou společností zakoupenou OK Group v Plzni je INTERWAY INSURANCE BROKERS, spol. s r.o., která na českém trhu působí od roku 1995 pod vedením jednatelky PhDr. Jany Krausové (dříve Vaněčkové). Společnost byla původně založena 3 německými občany a specializovala se na pojištění dopravců a servis pro německé klienty působící v ČR. Po řadě změn mezi společníky, odkoupil letos OK Group celou firmu od Roberta Ostermanna (51%) a Jany Krausové (49%). Za rok 2012 vykázala INTERWAY INSURANCE BROKERS tržby ve výši 7,16 mil Kč při symbolickém zisku ve výši 23 tis Kč (v roce 2011 byla čísla obdobná - tržby 7,18 mil Kč a zisk 93 tis. Kč). Na základě smlouvy o převodu části podílu firmy (19%) mezi Robertem Ostermanen a Janou Krausovou za 1,4 mil Kč v dubnu 2012, lze cenu společnosti odvodit na úrovni cca 7,3 mil Kč, tedy přibližně jednonásobku ročních tržeb.

Společnost INTERWAY INSURANCE BROKERS, spol. s r.o. budou nově vést stejné osoby jako MAKLÉŘSKOU NÁRODNÍ s.r.o. – Martin Kment jako jednatel a JUDr. Vladimír Novák jako prokurista.

Konsolidace nakoupených firem s cílem snížit provozní náklady je obvyklý postup v takových případech. Obě  společnosti, MAKLÉŘSKÁ NÁRODNÍ s.r.o. a Interway Insurance Brokers spol. s r. o. byly po personálním sjednocení vedení přestěhovány a od 30.6.fungují na adrese Vřesová 1307/4, 326 00 Plzeň.

Zdroj: redakce, Justice.cz


Zdroj: oPojištění.cz, Justice.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články