Šéf EIOPA varuje před odložením Solvency II


			Šéf EIOPA varuje před odložením Solvency II
10.2.2012 Legislativa

Gabriel Bernardino – předseda the European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA) - vyslovil osobně poselství, určené  evropským úředníkům a politikům, v němž varuje před zpožděním v zavedení Solvency II. Podle něj hrozí v tomto případě nebezpečí vykolejení celého projektu. Bez právní podpory jednotlivých států půjde o jednostranné řešení.

V rámci krátkého brífingu v Domě financí na univerzitě ve Frankfurtu předseda EIOPA Gabriel Bernardino prozradil, že osobně napsal Evropské komisi, Evropskému parlamentu a Radě Evropy a žádal je, aby se dohodly na jasném časovém harmonogramu pro zavedení Solvency II.

"Riziko odložení Solvency II vyvolává rostoucí nejistotu a možné zpoždění následně snižuje výhody, vyplývající ze zavedení dohledu, založeném na lepším řízení rizik," řekl.

Jeho komentář patří zatím k nejotevřenějšímu vyjádření obav, které vyslovil jeden z nejvyšších úředníků evropských pojišťoven. Podle něj má být  Solvency II zavedena v souladu s původním  časovým plánem.

Nedosáhne-li se toho, že by v roce 2013 skutečně došlo ke startu projektu Solvency II, hrozí, že se zvýší frustrace mezi pojišťovnami, a to zejména na londýnském trhu, protože tyto pojišťovny jsou již z velké části připraveny na změnu a mají obavy z toho, že nové opatření nebude spuštěné v původním časovém rámci.

Insurance Day

Zdroj: Insurance day

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články