V Tibetu byl počátečně založen trh s pojištěním


			V Tibetu byl počátečně založen trh s pojištěním
3.2.2016 Pojistný trh

Tibetský úřad pro kontrolu pojištění informoval o meziročním nárůstu o 27,95%, což je vyšší rychlost růstu, než tamějšího HDP. Na základě letošních čísel úřad konstatoval, že pojistný trh vybudoval základy, na kterých je možné nadále stavět.

Příjmy z pojistného dosáhly podle Tibetského úřadu pro kontrolu pojištění v roce 2015 1 miliardy a 736 milionů čínských juanů. To je v přepočtu necelých 20 milionů dolarů. Od roku 2011 do roku 2015 byl průměrný meziroční nárůst 27,95%, což je o mnoho vyšší než rychlost růstu místního HDP.

Vedoucí Tibetského úřadu pro kontrolu pojištění Qi Jianhua (Čchi Ťien-chua) uvedl, že v posledních 6 letech se hustota a hloubka tibetského pojištění výrazně zvyšovala. Od začátku pětiletého plánu tibetské pojištění postupně vytvořilo skutečný systém lékařského pojištění, které pokrývá městské pracovníky, obyvatele, zemědělce i pastevce. V celém Tibetu byl kromě toho založen systém zemědělského pojištění, díky čemuž se Tibet stal první provincií v Číně, kde má každý obyvatel své obchodní pojištění a zajištění.

Zdroj: Čínský rozhlas

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články