ACE: Rok 2011 skončil se ziskem téměř 2,4 mld. USD


			ACE: Rok 2011 skončil se ziskem téměř 2,4 mld. USD

Výsledky ACE Group za poslední čtvrtletí 2011 i za celý rok jsou velmi dobré a to i přes rekordní ztráty, které utrpěly pojistné trhy na celém světě v důsledku řady přírodních katastrof. Čisté provozní výnosy ACE Group za poslední čtvrtletí činily 663 miliónů USD resp. 1,94 dolaru na akcii, ukazatel combined ratio činil v segmentu neživotního pojištění 92,9 %.

Uvedl to Evan G. Greenberg, prezident a výkonný ředitel společnosti ACE Limited, která je mateřskou společností ACE European Group Ltd. na pravidelném setkání se zástupci investorů.

Za celý rok 2011 dosáhl provozní zisk téměř 2,4 miliardy USD v segmentu neživotního pojištění, ukazatel combined ratio činil 94,6 % a provozní ROE 10,7 %. Účetní hodnota ACE na akcii vzrostla o 6 % na 72,76 USD.

Na dotaz ohledně vývoje pojistných sazeb Evan Greenberg sdělil, že co se týče portfolia zemí Severní Ameriky vzrostly sazby ve čtvrtém čtvrtletí 2011 v průměru o 1,6 % oproti 0,5 % ve třetím čtvrtletí. Pokud jde o mezinárodní divize ACE v neživotním pojištění, pak sazby pojistného pro katastrofická rizika v oblastech, které byly vystaveny enormním škodám v tomto roce, rostou a v některých oblastech dokonce významně. Tento trend pokračuje i v roce 2012.

Evan Greenberg závěrem posluchače informoval, že výsledky ACE Group byly výborné měřeno nejen výší provozního zisku, účetní hodnotou a růstem přijatého pojistného, ale i celkovými výsledky.

Plné znění komentáře k výsledkům ACE za rok 2011 je dostupné na: http://www.acegroup.com/Media-Center/Media-Center.html

ACE Group podniká v České republice formou pobočky ACE European Group Ltd, organizační složka, a nabízí produkty neživotního pojištění, tj.

·         pojištění majetku a technických rizik,

·         pojištění odpovědnosti vč. odpovědnosti za výrobek,

·         pojištění odpovědnosti managementu,

·         pojištění ekologické újmy a odpovědnosti za ni,

·         skupinové cestovní a úrazové pojištění.

Více na www.aceeurope.cz

ACE

Zdroj: ACE

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články