AXA Group rostlo investiční  životního pojištění o 11 %


			AXA Group rostlo investiční  životního pojištění o 11 %

Světová finanční skupina AXA Group zveřejnila své výsledky za prvních devět měsíců roku 2011. Celkové tržby AXA Group dosáhly 66 miliard eur. Hodnota ukazatele Solvency I se během třetího čtvrtletí zvýšila o čtyři procentní body na 190 %. Hodnota nově uzavřených smluv v oblasti investičního životního pojištění vzrostla meziročně o 11 %.[1]

 

„Naše nejvýznamnější trendy za prvních devět měsíců jsou v zásadě v souladu s vývojem v prvním pololetí. V budoucnu budeme i nadále naplňovat své strategické priority a využívat silné stránky naší rozvahy, a to nám umožní proplout podmínkami panujícími v současné době na trzích,“ uvedl Denis Duverne, náměstek generálního ředitele AXA Group.

AXA Group zaznamenala významné zvýšení hodnoty nově uzavřených smluv v oblasti investičního životního pojištění. Meziročního 11% nárůstu na 1,1 miliardy eur AXA dosáhla díky lepšímu složení produktů v oblasti úrazového pojištění a ochrany zdraví. Důsledkem toho je vyšší výnosnost nově uzavřených obchodů.

Tržby v oblasti neživotního pojištění vzrostly meziročně o 3 % na 21 mld. eur, správa aktiv zaznamenala 4% nárůst tržeb na 2,4 mld. eur.

V průběhu třetího čtvrtletí se ještě zvýšila finanční stabilita AXA Group, když ukazatel platební schopnosti Solvency I vzrostl o čtyři procentní body na 190 %. 



[1] Meziroční změny jsou uváděny na srovnatelném základu, tedy očištěné od vlivu změn devizového kurzu a rozsahu.

 

Zdroj: AXA

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články