Na Slovensku loni rostlo nejrychleji životní pojištění


			Na Slovensku loni rostlo nejrychleji životní pojištění

Životní pojištění meziročně vzrostlo o 13 %. Předstihlo tak růst neživotního pojištění, které za stejné období povyrostlo jen o 2 %. Bohužel však nejde o výsledky českého trhu. Čísla, která porovnávají rok 2007 s rokem předcházejícím, jsou totiž za Slovensko. Údaje zveřejnila na svých stránkách Slovenská asociace pojišťoven.

 

Absolutní čísla sice nejsou, pokud jde o Českou a Slovenskou republiku, srovnatelná, celkový trend se ale u obou bývalých „manželů“ zásadně liší. Zatímco u nás se křivka růstu životního pojištění nesměle krčí pod nárůstem předepsaného pojistného v neživotním pojištění, na Slovensku je to přesně naopak. Sice „o fous“, ale poprvé překročil objem předepsaného životního pojištění „neživot“. A zřejmě má dobře našlápnuto.

 

Celkový objem předepsaného pojistného za rok 2007 dosáhl 57, 680 miliard slovenských korun. Absolutní hodnota životního pojištění se v tuto chvíli téměř srovnala s neživotním pojištěním: životní pojištění se vyšplhalo na 28 817 694 tisíc Sk, neživotní na 28 862 426 tisíc Sk. Startovní čára roku 2006 však pomohla konečným číslům. Koncem roku 2006 totiž bylo životní pojištění s objemem 25 503 953 tisíc Sk ještě stále nižší než neživotní.

 

Bude zajímavé sledovat, zda růst životního pojištění bude pokračovat i letos. Pokud ano, bude to určitě pro Slovensko dobrá zpráva.

 

Podrobné údaje o výsledcích jednolivých pojišťoven uvádíme souhrně v tabulce.

 

 

 

 Výsledky SAP

Zdroj: Slovenská asociace pojišťoven

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články