Běžně placené pojistné - má růst, ale klesá


			Běžně placené pojistné - má růst, ale klesá
17.8.2010 Pojistný trh

Běžně placené pojistné meziročně pokleslo o 390 miliónů na 20,4 miliardy. To odpovídá poklesu téměř 1,9 %. Celkový výsledek je však ovlivněn odlišným reportováním rozdělení celkového předpisu na ŽP mezi běžně a jednorázově placené v případě Komerční pojišťovny. To je také důvod, proč jsme, na rozdíl od statistik ČAP, identifikovali pokles. Při porovnávání totiž vycházíme z hodnot tak, jak byly reportovány v loňském roce (20,8 miliardy) a nikoliv z výsledků roku 2009 reportovaných letos (20,2 miliardy).

Jedničkou na trhu běžně placeného pojištění je dlouhodobě Česká pojišťovna, přestože i zde svoji pozici ztrácí. Poklesla meziročně o 430 miliónů, což je 6,9 % méně. Znamená to ztrátu podílu 1,5 procentních bodů.

Na druhém místě zůstalo zachováno pořadí z minulého čtvrtletí, kdy Kooperativa předstihla ING. Obě pojišťovny přitom ztrácely. Kooperativa 16 miliónů, což je 0,7 %, ale při navýšení podílu o 0,2 procentního bodu, ING ztratila 230 miliónů, což je pokles o 8,3 % a snížení podílu o 0,9 procentního bodu. Rozdíl mezi oběma skupinami se velmi snížil (o 4,5 procentních bodů), přesto zůstává výrazný ve prospěch PPF.

Kateřina Lhotská

 

Share/Bookmark
Zdroj: Kateřina Lhotská, NESS Czech s.r.o.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články