INSIA: Jaký bude nadcházející rok 2012?


			INSIA: Jaký bude nadcházející rok 2012?
30.1.2012 Pojistný trh

Naši anketu, zabývající se tím, co očekáváte od roku 2012, ukončí zástupce makléřů: generální ředitel společnosti INSIA Ing. Ivan Špirakus. V dohledné době za nejdůležitější považuje budovat profesionalitu makléřů a zlepšovat služby, poskytované klientům:

„Pro nás v INSIA bude rok 2012 opět rokem dynamických změn. To je jediná věc, na niž se v dnešním nejistém světě můžeme spolehnout na 100 %. Ve srovnání s loňským rokem a zásadními „domácími změnami“, kdy došlo k navázání strategického partnerství s firmou Marsh, největším světovým pojišťovacím makléřem a přestěhování do nových kanceláří v paláci Flora se však zaměříme především do zahraničí. Naším cílem je letos získat první členy sítě INSIA v Polsku a Maďarsku a společně s Marsh tak zahájit realizaci projektu rozvoje INSIA v Evropě.

Plánujeme další výrazný nárůst počtu členů sítě INSIA a chceme tak navázat na úspěšný rok 2011. 

Vysoký zájem o členství v síti počátkem letošního roku nám potvrzuje, že jde o reálné plány.

Co se týká podmínek pro zprostředkovatele pojištění v Česku, tak pochopitelně očekáváme další verzi návrhu novely zákona o pojišťovacích zprostředkovatelích a rozsáhlou diskusi, která s tím bude jistě spojena, zejména ohledně nových pravidel pro odbornou způsobilost. Pojišťovací makléře bude jistě dále ovlivňovat pokračující konkurenční boj pojišťoven a další pokles sazeb, i když já osobně očekávám letos spíše stagnaci nebo jen mírný pokles.

Největší výzvou pro vedení makléřských firem ale stále zůstává profesionalita jejich pracovníků a jejich vůle a ochota stále zlepšovat služby poskytované klientům. Bohužel však dnes řada klientů za jedinou potřebnou „profesionální kvalitu“ pojišťovacího makléře považuje schopnost sehnat nejnižší cenu pojištění. A většinou se ani nezamýšlejí, co a proč vlastně potřebují mít pojištěno. Spolu s kolegy v Asociaci českých pojišťovacích makléřů se proto i letos budeme snažit dále zlepšovat pověst profese pojišťovacího makléře, jako profesionálního poradce.“

Zdroj:

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články