Rumunský pojistný trh vzrostl v prvním pololetí o 2,7 %


			Rumunský pojistný trh vzrostl v prvním pololetí o 2,7 %
17.8.2012 Pojistný trh

Rumunský pojistný trh zaznamenal v první polovině roku 2012 růst předepsaného pojistného, které překročilo 4,1 mld. RON. Představuje to růst o 2,7 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku (1 RON je 5,572 Kč). Vyplývá to z předběžných výsledků, zveřejněných rumunským dohledem nad pojistným trhem ( the Romanian Insurance Supervisory Commission).

Hrubé předepsané pojistné v neživotním pojištění dosáhlo téměř 3,3 miliardy RON, což je růst o 3,54 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Pokud jde o životní pojištění, hrubé předepsané pojistné kleslo o 0,38 % a dosáhlo  ke 30. červnu 2012 částky 857,1 milionů RON.

"Místní a mezinárodní makroekonomické podmínky budou i nadále vyvíjet tlak na pojišťovací průmysl, který bude muset hledat nová řešení ochrany proti neustále se měnícím  rizikům", uvedl Constantin Buzoianu, prezident rumunské ISC.

Na konci prvního čtvrtletí představovalo v segmentu neživotního pojištění 79,6 % trhu havarijní pojištění, povinné ručení a pojištění rizika požáru.

XPRIMM

Zdroj: XPRIMM

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články