Aktuální žebříček pojištění dle kilometrů


			Aktuální žebříček pojištění dle kilometrů
15.4.2021 Pojistný trh, Produkty

Počty vozidel s pojištěním dle kilometrů nezveřejňují Česká kancelář pojistitelů ani Česká asociace pojišťoven. Je třeba sledovat tiskové zprávy jednotlivých pojišťoven a další zdroje, pokud chceme znát vývoj tohoto pojistného produktu. Mnoho prozradil článek uveřejněný na webu Garáž.cz na počátku dubna.

Stav duben 2021

Autor zmíněného článku oslovil všechny 3 pojišťovny, které pojištění dle kilometrů v Česku nabízí. Na základě odpovědí lze sestavit žebříček těchto pojistitelů dle počtu pojištěných vozidel s nájezdovým produktem.
  1. Allianz pojišťovna: 426 tisíc vozidel
  2. Pillow pojišťovna: 30 tisíc vozidel
  3. Uniqa pojišťovna: 20 tisíc vozidel

Oproti stavu před rokem tak došlo ke změně na 2. a 3. místě. Počet klientů Uniqa pojišťovny s produktem SafeLine je stabilní a drží se dlouhodobě na hodnotě 20 tisíc. Naopak Pillow pojišťovna výrazně poskočila. Ještě před rokem byl počet smluv s cenou dle kilometrů nižší než 5 tisíc.

Allianz naposledy uvedla hodnotu v minulém roce na počátku září. V článku na webu opojisteni.cz sdělila, že pojištění dle kilometrů si oblíbilo již přes 286 tisíc nových klientů. Pokud je dříve uváděné číslo i to současné založeno na stejné metodice, jedná se o významný nárůst.


Mohlo by vás zajímat: Americké sportovní franšízy žalují své pojišťovny kvůli koronaviru


Pojištění dle kilometrů na vzestupu

Pokud sečteme všechny tři pojišťovny, dostaneme úctyhodné číslo 476 tisíc vozidel. Je zřejmé, že do poloviny roku bude pokořena hranice půl milionu vozidel. Jaké jsou důvody tak velkého zájmu pojistníků o nový typ pojištění? Odpověď je jednoduchá: nižší cena.

Pojištění dle kilometrů je obecně doporučováno každému majiteli vozidla, které ročně najede méně než 12 tisíc kilometrů. Samozřejmě čím nižší nájezd, tím vyšší je úspora. Vozidla s nájezdem do 5 000 kilometrů ušetří třetinu běžné ceny. Pokud průměrná cena povinného ručení je 3 000 Kč, pak nejvyšší úspora činí u tohoto příkladu 1 000 Kč.

Ještě větší úspory ale dosáhnou klienti s havarijním pojištěním. Výše havarijního pojištění zejména u nových vozidel snadno převýší 10 tisíc korun a úspora pak již je několik tisícikorun.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nepresna interpretace

Martin Kana,  21. 4. 2021

Rozdil mezi pojistovnami v uvedenem zebricku spociva v opet metodice vykazovani respektive prace s produktem. Nektere pojistovny prodavaji klientum bez zajmu o pojistne v zavislosti na najezdu automaticky tento tarif, pricemz jsou tito klienti zarazeni do segmentu s maximalnim rocnim najezdem.

RSS

Související články