Allianz rozšiřuje obchod v Saudské Arábii  


			Allianz rozšiřuje obchod v Saudské Arábii  

Allianz přebírá většinu ve společném podniku Allianz Saudi Fransi v Saudské Arábii. Od svého saudského partnera banky Banque Saudi Fransi získala polovinu z jeho účasti, která činila 32,5 %, a bude tak nově držet 51 %.

Tímto krokem mnichovská pojišťovna prokazuje, že chce v Saudské Arábii více rozvinout své aktivity. Společný podnik byl založen v roce 2007 bankou Banque Saudi Fransi a skupinou Allianz. Nabízí podle vlastního sdělení pro podniky i privátní klienty lokální pojišťovací expertízu spojenou s mezinárodní zkušeností.

Paleta provozovaných pojištění je široká, a to od pojistných produktů neživotního pojištění až po produkty Takaful [1]. Banque Saudi Fransi bude v budoucnu ve společném podniku držet 14 % podíl a zůstane strategickým partnerem.


Mohlo by vás zajímat: V Česku už je 10,6 milionu lidí. Přibylo migrantů


Nedávno se saudské království postaralo ve světě o značný rozruch, když oznámilo, že chce za 425 mld. eur postavit u Rudého moře futuristické magaměsto. Projekt má název „Neom“ a měl by být realizován na ploše 26 500 km2, což je například více než rozloha spolkové země Meklenbursko - Přední Pomořansko v SRN.

Tento projekt je součástí saudsko-arabské hospodářské přestavby pod názvem „Vize 2030“, jež má za cíl prostřednictvím podpory různých hospodářských odvětví a oborů, jako jsou biotechnologie, energie, voda nebo mediální rozvoj, učinit hospodářství země nezávislé na ropě.   Na realizaci „Vize 2030“ má finančně přispět jak saudsko-arabská vláda a saudsko-arabský státní fond PIF, tak rovněž tuzemští i zahraniční investoři.

Elektřina pro „Neom“ má pocházet výhradně z větrné a sluneční energie. Budoucí průmyslové centrum bude mít příznivou strategickou polohu mezi Asií, Evropou a Afrikou a bude blízko lodní trase vedoucí Suezským průplavem. Předpokládá se, že odpovídající roli budou hrát i pojistitelé.

[1] Islámské pojištění, které je založeno na konceptu vzájemné solidarity. Typický Takaful podnik je hybridem vzájemné a komerční formy společnosti. Jeho veškerá činnost musí být plně konformní s islámským právem.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články