KB Pojišťovna naplno vstupuje do pojišťovacího startupu Mutumutu


			KB Pojišťovna naplno vstupuje do pojišťovacího startupu Mutumutu

KB Pojišťovna patřící do mezinárodní skupiny Société Générale přebírá plnou správu a distribuci životního pojištění Mutumutu. Société Générale v pojišťovacím startupu zajišťujícím správu, distribuci a marketing, vlastnila minoritní podíl.  KB Pojišťovna nyní přebírá činnost společnosti Mutumutu pod svá křídla. Společnost Creative Dock, která se zabývá budováním firem a funkčních technologických projektů tím omezuje svoje aktivity v tomto inovativním produktu na IT podporu.     

Z pohledu Skupiny KB jde o další ze série akvizic inovačního startupů z oblasti financí. Mutumutu v roce 2018 na trh uvedlo maximálně srozumitelné a transparentní pojištění sjednávané výhradně online, které vrací klientům část pojistného za vedení zdravého životního stylu. Mutumutu bylo v roli vázaného zástupce pojišťovny, zajišťovalo distribuci a správu životního pojištění, stejně tak i kompletní péči o klienty a veškeré marketingové aktivity. KB Pojišťovna byla v roli poskytovatele pojištění. Nyní se pojišťovna rozhodla Mutumutu převzít úplně. Postupně si převezme aktivity Mutumutu a zaintegruje je do svých struktur.


Mohlo by vás zajímat: Ivan Špirakus: Umělá inteligence v pojišťovnictví má obrovský potenciál


„Členové Skupiny Société Générale mají už dlouhodobě zájem vstupovat do inovativních projektů, které odpovídají na požadavky nových generací. Přímé zahrnutí Mutumutu do produktového portfolia KB Pojišťovny bylo vždy jedním z možných scénářů a nyní nastal vhodný čas ho realizovat,” uvedl Zdeněk Zavadil, člen představenstva pojišťovny.

„Za zhruba čtyři roky existence Mutumutu se nám podařilo na českém trhu etablovat do té doby nevídaný pojišťovací produkt a také filozofii, že finanční služby mají být nejen digitální, ale také jednoduché, transparentní a férové. Mutumutu pojištění teď může nyní plně čerpat výhody, kterými KB Pojišťovna a také Société Générale disponuje,” říká Martin Pejša, šéf společnosti Creative Dock, která Mutumutu založila.


Mohlo by vás zajímat: Generali Česká pojišťovna končí s pojišťováním uhelných elektráren EPH


Zdeněk Zavadil dodává, že z pohledu stávajících klientů Mutumutu se nic nemění. KB Pojišťovna bude Mutumutu dál provozovat a nabízet pod stávající značkou i za totožných podmínek. Od spojení si slibuje především efektivitu provozních nákladů. Od Creative Docku přebírá i IT řešení a zákaznickou podporu. „Za uplynulé roky se Mutumutu podařilo vybudovat solidní základnu klientů a hlavně službu, která má na poměry pojišťovnictví extrémně pozitivní ohlasy, v čemž hodláme pod vedením KB Pojišťovny pokračovat a inspirovat se tím i v dalších produktech našeho portfolia,” dodává. V posledních letech distribuce Mutumutu rostla dvojnásobně. V roce 2021 se startup v Česku dostal do černých čísel, většinu zisku reinvestoval do svého rozvoje.


Mohlo by vás zajímat: Generali Česká pojišťovna končí s pojišťováním uhelných elektráren EPH


O Mutumutu 

V době založení revoluční online životní pojištění Mutumutu, které v České republice spolupracuje s KB Pojišťovnou, vzniklo s cílem představit trhu životní pojištění maximálně vstřícné a spravedlivé ke svým klientům. Pojistné podmínky jsou proto psané lidsky, stručně a srozumitelně na osmi stránkách a bez poznámek pod čarou. Navíc odměňuje ty, kteří dávají přednost zdravému životnímu stylu. Klientům pomocí vlastní mobilní aplikace vrací až 30 % z pojistného za to, že se hýbou, nekouří a chodí na pravidelné zdravotní prohlídky.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články