Sanlam a Allianz spojují síly. V Africe roste pojišťovací gigant


			Sanlam a Allianz spojují síly. V Africe roste pojišťovací gigant

V květnu bylo na webu skupiny Allianz zveřejněno prohlášení, že společnosti Sanlam, největší nebankovní finanční společnost v oblasti služeb v Africe, a Allianz, jejíž angažovanost v Africe má již stoletou historii, se dohodly zkombinovat své stávající a budoucí operace napříč kontinentem a vytvořit největší panafrickou nebankovní finanční entitu na africkém kontinentě. Kombinací se přitom rozumí, že klienti v Africe budou mít prospěch z odborných kvalit a finanční síly obou respektovaných a dobře známých obchodních značek.  

Společný podnik (joint ventures) bude zastřešovat podnikatelské jednotky Sanlam a Allianz v těch afrických zemích, kde jedna nebo obě společnosti jsou podnikatelsky přítomny. Namibie bude připojena později a Jižní Afrika je z této dohody vyjmuta.


Mohlo by vás zajímat: Exkluzivní fotogalerie: Jak proběhlo předávání cen ankety Pojišťovna roku


Propojením činností společností Sanlam a Allianz se vytvoří největší panafrická nebankovní finanční entita, poskytující služby v 29 zemích na africkém kontinentě. Společný podnik bude největším panafrickým pojišťovacím hráčem a předpokládá se, že bude patřit na většině pojistných trhů, na nichž bude působit, mezi tři největší pojistitele. Očekává se, že tento společný podnik bude mít kombinovanou celkovou skupinovou hodnotu vlastního kapitálu přibližně ve výši 2 mld. EUR.

Sanlam a Allianz hodlají vzájemně využívat své silné stránky, otevřít prostor pro synergii a poskytovat klientům prvotřídní inovativní pojišťovací řešení a technickou expertízu. Společný podnik bude vytvářet hodnotu pro všechny zainteresované osoby, a to díky větším úsporám z rozsahu, širší geografické přítomnosti, většímu (kombinovanému) tržnímu podílu a diversifikovanější nabídce pojistných produktů.


Mohlo by vás zajímat: Ekonomické dopady zastavení dodávek energetických surovin z Ruska do Evropy


Na základě spojení odborných znalostí Sanlam, které tato společnost v Africe nesporně má, a globálních schopností a pojišťovacích řešení Allianz, zejména pokud jde o nadnárodní byznys, je možné toto partnerství zacílit na zvýšení propojištěnosti v životním i neživotním pojištění, na urychlení produktových inovací a na prohloubení finanční inkluze na afrických trzích s vysokým tempem růstu.

Na závěr je vhodné blíže představit společnost Sanlam, která asi není v Evropě všeobecně známa.  Jde o panafrickou finanční skupinu, která je kótována na burzách v Johannesburgu (Jižní Afrika) a v Namibii, ale rovněž na jihoafrické burze A2X. Tato skupina nabízí komplexní řešení i řešení na míru jak institucionálním klientům, tak i spotřebitelům. Skupina Sanlam je silná v životním i neživotním pojištění, finančním plánování, investování a v oblasti penzí i správy majetku. Byla založena v roce 1918 jako životní pojišťovna a vypracovala se časem díky své diversifikované strategii mezi největší nebankovní poskytovatele finančních služeb v Africe.  

Zdroj: Allianz SE

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články