Skupina Allianz omezuje aktivity v Rusku


			Skupina Allianz omezuje aktivity v Rusku

Skupina Allianz se dohodla na prodeji většinového podílu svých ruských aktiv společnosti Interholding LLC, která vlastní ruskou pojišťovnu Zetta Insurance. Po dokončení transakce bude Allianz ve sloučené společnosti vlastnit menšinový podíl ve výši 49,9 %. Transakce podléhá schválení regulačních orgánů.

Odhaduje se, že transakce bude mít negativní dopad na výkaz zisku a ztráty společnosti Allianz ve výši přibližně 0,4 miliardy eur, a to zejména z důvodu reklasifikace negativního vlivu měnových kurzů z vlastního kapitálu.

Kapitalizace solventnosti a hotovostní pozice skupiny Allianz nebudou ovlivněny. Cílem dohody, která následuje po rozhodnutí Allianz omezit aktivity v Rusku, je zajistit kontinuitu pro klienty a zaměstnance.


Mohlo by vás zajímat: Exkluzivní fotogalerie: Jak proběhlo předávání cen ankety Pojišťovna roku


Pojišťovna Zetta, kterou vlastní Interholding, má v Rusku více než 120 prodejních míst a přes 6 500 agentů ve více než 150 ruských městech. Společnost, která má kromě klientů z řad malých a středních podniků více než 1 milion zákazníků, spolupracuje s 350 prodejci automobilů a 30 bankami.

Zdroj: Allianz SE

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články