Tichý Consulting vstupuje do Star Insurance Group


			Tichý Consulting vstupuje do Star Insurance Group
26.3.2020 Akvizice a fúze

Expanze společnosti Star Insurance Group, s.r.o. na domácím pojistném trhu pokračuje. V březnu rozšířila řady partnerů „Star“ další makléřská společnost, tentokráte TICHÝ CONSULTING, s.r.o. „STARu“ se tak nepochybně daří postupně a cílevědomě naplňovat zadané cíle, které si tato společnost definovala již na svém počátku. S Jakubem Tichým, jednatelem a vlastníkem společnosti TICHÝ CONSULTING, s.r.o. jsme hovořili o důvodech vstupu do společnosti Star Insurance Group, s.r.o., plánech a očekáváních v nastávajícím období.

Jaké byly hlavní motivy, které vedly k rozhodnutí stát se partnerem Star Insurance Group?

Nechci tady opakovat již mnohokráte opakované, že každý aspoň trošku zodpovědný manažer si každodenně klade otázky, kterými hledá odpověď na současné dění na pojistném trhu, ve společnosti jako takové, na možnosti dalšího rozvoje. Mé společnosti se daří a přesto nebo právě proto jsem se zamýšlel do budoucna jak dál. Hledal jsem silného a fundovaného obchodního partnera s kvalitním renomé na pojistném trhu. Naše firma vzhledem ke svému pojistnému kmeni patří do kategorie malých makléřů.

Ale máme historii – příští rok oslavíme 20 let od vzniku firmy, máme dlouholeté a spokojené zákazníky, zkušenosti a znalosti, na které můžeme být právem pyšní. Konec konců jméno v názvu firmy prostě zavazuje. Pro „Star“ jsem se rozhodl, protože mají nejen mnou hledanou kvalitu a dobré jméno na trhu, ale také jednají absolutně férově a rychle. No a dalšími kladnými body do „Tabulky rozhodování ANO/NE“ bylo, že mají co nabídnout.  Proto padlo rozhodnutí spojit síly se společností Star Insurance Group, s.r.o.


Mohlo by vás zajímat: Na železničních přejezdech neumírají jen řidiči


Rozhodoval jste se dlouho?

Před několika lety jsem přemýšlel, že kníže Svatopluk měl hlubokou pravdu, když svým synům, jak praví pověst, na třech prutech vysvětloval, v čem je síla a naopak. Chtěl jsem vytvořit společenství z převážně malých makléřů, kde by se spojily síly, a tím by se zvýšily možnosti na pojistném trhu. Moje úvahy však zůstaly pouze v rovině záměru, který se nikdy neuskutečnil, ať už důvody byly různé. Myšlenka stát se partnerem „Star“ mě proto o to víc oslovila, protože jsem tak naplnil vlastně to, co jsem před lety sám chtěl vytvořit.

I když v případě „Star“ nemůžeme v žádném případě mluvit o společenství malých makléřů “- říká „JT“. „A abych odpověděl konkrétně na Vaši otázku, rozhodoval jsem se jen několik dní. To, co mně však finálně přesvědčilo, byla především filozofie „Star“, kdy v partnerství mohou rovnocenně participovat různě veliké entity, která nám umožní zachovat si identitu naší rodinné firmy a zároveň se stát částí významné skupiny.

Změnila se nějakým způsobem původní vlastnická struktura společnosti Tichý Consulting nebo Star Insurance Group?

Ne, vůbec. Vlastně jsem pouze při úvodním setkání s panem Vlastimilem Kohoutem-statutárním ředitelem společnosti Crossroad Credit (Poznámka redakce: Zakládající člen „Star Insurance Group, s.r.o.), obdržel informaci, že se se vstupem do partnerské sítě „Star“ nemění identita žádného z účastníků smluvního vztahu, a tím byla celá debata na toto téma vlastně uzavřena. Já jsem s tímto přístupem a stavem spokojený a vedení „Star“, jak mi sdělil při našich setkání pan Otto Hain, výkonný ředitel „Star“, nebude na tomto přístupu v budoucnu nic měnit.


Mohlo by vás zajímat: Pojištění z bezpečí domova? Allianz představuje trendy v on-line komunikaci


Jak reagují na vstup do „Star“ vaši kolegové nebo zákazníci?

Ve firmě jsme o tomto kroku samozřejmě hodně hovořili a jsem rád, že jsme všichni v souladu. Takže, dobré. Se zákazníky vzhledem k aktuálnosti našeho vstupu do „Star“ komunikujeme a budeme ještě často hovořit. Jsme na začátku a vše je ještě příliš „hodně čerstvé. Ale první reakce byly velmi pozitivní.

Máte jistě plány do budoucna?

Nechceme být jen „do počtu“ a čekat na nabídnuté výhody, které nám novým obchodním spojenectvím plynou. Dostali jsme nový impuls, novou šanci k rozvoji svých obchodních aktivit, k posílení svého zázemí a jistoty, že za námi stojí silný a opravdu fundovaný celek, který nám pomůže. Chceme také přispět něčím „ do mlýna“, takže komunikujeme o různých možnostech. Připravujeme se na odborné zkoušky. Chceme pochopitelně uspět a spojenectví se „Star“ nám určitě pomůže. Řešíme jak zefektivnit proces výběru nejvhodnějšího pojištění pro zákazníka, tady nám opět problém pomůže vyřešit naše nové spojenectví, protože ve „Staru“ je k dispozici IT nástroj. Máme zkušenosti s určitým segmentem trhu, a tady my naopak můžeme pomoci některým členům „Staru“.


Mohlo by vás zajímat: NKÚ: Stát významně podceňuje riziko povodní


Co zbývá dodat k dnešnímu tématu?

Snad to tak mohu říci, že jsme na začátku nové cesty, která bude jak si všichni ve „Staru“ přejeme úspěšná. Dnešní všeobecně nelehká doba si vyžaduje „dospělá rozhodnutí“ a perspektivní řešení. No a já jsem přesvědčen, že pro TICHÝ CONSULTING, s.r.o. i pro Star Insurance Group jsme udělali oboje.

Děkuji za rozhovor.

Zdroj: oPojištění.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články