Zemětřesení v PRVNÍ KLUBOVÉ pojišťovně. Kdo se stal majitelem?


			Zemětřesení v PRVNÍ KLUBOVÉ pojišťovně. Kdo se stal majitelem?

První licencovaná peer-to-peer pojišťovna v Česku PRVNÍ KLUBOVÁ prošla 31. 10. 2019 zásadní proměnou. Společnost Simply Fair Insurance vystřídala finanční skupinu RSJ na pozici jediného akcionáře pojišťovny. Z představenstva PRVNÍ KLUBOVÉ byl s okamžitou účinností odvolán Marek Orawski a Lubomír Bušek. Předsedou představenstva PRVNÍ KLUBOVÉ se stal bývalý šéf pojišťovny Allianz Jakub Strnad. Informace se objevila v obchodním rejstříku.

Společnost Simply Fair Insurance vznikla 25. března 2019 a má dva členy dozorčí rady Jana Bartu a Petra Borkovce. Jediným členem představenstva je Jakub Strnad, který je také předsedou představenstva PRVNÍ KLUBOVÉ. Jakub Strnad svoji profesní dráhu začínal jako pojistný matematik, v druhé polovině devadesátých let působil v Českém jaderném poolu. V roce 2003 se stal ředitelem ekonomicko správního úseku a zástupcem výkonného ředitele České kanceláře pojistitelů. O dva roky později nastoupil do Kooperativa pojišťovny jako zástupce ředitele ekonomického úseku a vedoucího odboru daní, v roce 2006 byl jmenován členem představenstva a ředitelem odboru IT a pojistné matematiky. Současně zastával pozici místopředsedy představenstva a náměstka generálního ředitele v České podnikatelské pojišťovně. V letech 2008 až 2010 byl předsedou představenstva a generálním ředitelem ČPP. Na jaře 2010 se pak stal předsedou představenstva Allianz pojišťovny. Z té odešel v květnu 2018.


Mohlo by vás zajímat: Dušan Šídlo: InsurTech v Česku přehledně...


Člen dozorčí rady společnost Simply Fair Insurance Petr Borkovec je jedním z partnerů v společnosti Partners a také zároveň předsedou představenstva. Mezi jeho hlavní kompetence patří vedení obchodní a pobočkové sítě, vzdělávání manažerů a strategický rozvoj společnosti. Pod jeho vedením byly spuštěny projekty servisní kampaně na klienty, koncept franšíz a VIP poradenských kanceláří nebo expanze na polský trh. Společnost Partners do PRVNÍ KLUBOVÉ vstoupila už začátkem rokem 2018, kdy za sumu 55 milionů korun získala v pojišťovně 25% podíl.Do PRVNÍ KLUBOVÉ pojišťovny jsme vstoupili proto, že v ní vidíme budoucnost v pojišťovnictví na českém trhu. První klubová není žádná korporace, ale společnost srdcařů, kteří do tohoto projektu investovali hodně sil. Líbí se nám filozofie založená na naprosto transparentním fungování a vracení nespotřebovaného pojistného zpět klientům. To je na českém trhu unikátní a my jsme rádi, že můžeme být součástí takové myšlenky,” uvedl tehdy Petr Borkovec.

Další člen dozorčí rady Simply Fair Insurance Jan Barta je český internetový podnikatel, investor a obchodník na burze, který obchoduje návštěvnost internetových domén, jež bylo zastřešeno firmou Elephant Orchestra. V roce 2013 se společníky otevřel největší výstavní a prodejní galerii drahých kamenů v Evropě Mineralia. Jako investor má ale podíl i v dalších projektech - například Extra.cz, Crazy Tomato, Semantic Visions. Jan Barta byl hlavní akcionář ePojištění.cz a předseda dozorčí rady ve společnosti Pale Fire Capital SE, která se zaměřuje na investice rizikového kapitálu především do originálních internetových a mediálních nápadů.

Do představenstva PRVNÍ KLUBOVÉ byl pak kromě Jakuba Strnada zvolen bývalý produktový ředitel společnosti Partners Martin Podávka. Ten v Partners působil od podzimu 2018, předtím pracoval více než 15 let ve společnosti Allianz. Martin Podávka během své kariéry v Allianz postupně prošel od pojistné matematiky přes produktový vývoj až na pozici ředitele Market Management, s odpovědností za strategický marketing, inovace a digitalizaci. Třetím členem představenstva PRVNÍ KLUBOVÉ se stal Marcel Beno.


Mohlo by vás zajímat: Cizinců na českém trhu práce přibylo


Změny doznala i dozorčí rada PRVNÍ KLUBOVÉ. K 31. 10. 2019 z ní byli odvoláni Jiří Divoký, Martin Hudeček a Zuzana Kepková. Místo nich byli do dozorčí rady zvoleni Dušan Šenkypl, už zmíněný Petr Borkovec a jako jediná ze starého složení zůstala Zuzana Kepková, která působí také jako členka dozorčí rady pojišťovny Simplea.

Dušan Šenkypl působí jako partner ve zmíněné společnosti Pale Fire Capital SE. Předtím působil jako předseda představenstva ve společnosti NetBrokers Holding, což je jedna z největších ecommerce společností v Čechách a na Slovensku, která byla před rokem podle Deníku N prodána společnosti Bauer Media za jeden a půl až dvě miliardy korun. Mezi projekty NetBrokers Holding patří srovnávače pojištění (ePojisteni.cz, Srovnejto.cz, SuperPoistenie.sk, RychlePoistenie.sk), financí (Uspory.cz), mobilních tarifů a energií (Tarifomat.cz) a mobilní marketingové platforma (ProfiSMS).


Mohlo by vás zajímat: ČAP k 3Q 2019: Předepsané pojistné vzrostlo o 5,5 miliard Kč


PRVNÍ KLUBOVÉ pojišťovně se v loňském roce podařilo zdvojnásobit počet svých členů na téměř 10 tisíc. Počet uzavřených pojistných smluv dosáhl sedmi tisíc, přičemž na pojistném klienti zaplatili přes 23 milionů korun. Jednalo se tak o meziroční navýšení o téměř 300 %. Z celkového objemu uzavřených pojistek tvořilo 66 % pojištění aut, následovalo po 16 % cestovní pojištění a pojištění domácností, zbylá část připadla na úrazové pojištění.

Fakta o PRVNÍ KLUBOVÉ pojišťovně:

  • PRVNÍ KLUBOVÁ pojišťovna se popisuje jako první licencovaná peer-to-peer pojišťovna v Česku a pravděpodobně i na světě.
  • Nabízí pojištění aut, majetku, odpovědnosti, úrazové a cestovní pojištění.
  • Licenci ČNB získala jako první nová pojišťovna v ČR od roku 2008.
  • PRVNÍ KLUBOVOU zajišťují přední světové zajišťovny, vedoucím zajistitelem je Hannover Re.
  • Likvidaci pojistných událostí zajišťuje síť AXA Assistance
Zdroj: oPojištění.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články