Ascot, MARSH a Lloyd's pomáhají krýt rizika ukrajinských lodí s obilím


			Ascot, MARSH a Lloyd's pomáhají krýt rizika ukrajinských lodí s obilím

Společnosti Ascot, MARSH a Lloyd's oznámily zahájení provozu válečného, pojistného nástroje, který bude zajišťovat pojistné krytí pro námořní přepravu životně důležitých obilovin a potravinářských produktů přes bezpečné koridory stanovené nově podepsanou smlouvou mezi Ruskem, Ukrajinou, Tureckem a OSN.

Nástroj z pera specialistů Lloyd's, který zajišťuje společnost MARSH pod vedením odborníků společnosti Ascotu, poskytne krytí námořního nákladu a válečných rizik až do výše 50 milionů dolarů. Tento nástroj umožní lodím přepravujícím z ukrajinských přístavů obilí mít spolehlivé a snadno dostupné krytí pro své vysoce rizikové a nebezpečné cesty.


Mohlo by vás zajímat: Sloupek Kateřiny Lhotské: Když reklama vychovává


„Tento na míru vytvořený nástroj zaměřený na plnění tohoto složitého a globálního úkolů umožňuje pojistnému trhu podílet se na umožnění životně důležité přepravy obilí a potravinářských výrobků z Ukrajiny do celého světa. Podle podmínek smlouvy mohou lodě proplouvat určenými ukrajinskými přístavy prostřednictvím bezpečných přístupových koridorů. Ascot a londýnský Lloyd's jsou poctěni, že mohou přispět k tomuto humanitárnímu celosvětového významu podniku,“ řekl Chris McGill, vedoucí oddělení nákladní dopravy společnosti Ascot.

„Obnovení dodávek obilí je v této těžké době životně důležité pro řešení celosvětové potravinové krize a nejistoty na trzích. Proto má společný projekt našich pojišťovacích společností zásadní význam. Společné úsilí poskytne klíčovou pojistnou ochranu, která v kombinaci se smlouvou zprostředkovanou minulý týden OSN představuje významnou podporu ze strany Lloyd's mezinárodnímu společenství v jeho reakci na tento válečný konflikt,“ dodal Patrick Tiernan, šéf Lloyd's.


Mohlo by vás zajímat: ČNB: Jaká byla úspěšnost odborných zkoušek za 2Q 2022?


„Projekt společností Ascot, MARSH a Lloyd's je významnou pomocí našim klientům při zvládání rizik spojených s působením v Černém moři v tomto strašném válečném období. Nejenže pomůže odblokovat dodavatelské řetězce, ale také zmírní rostoucí tlak na globální potravinovou bezpečnost, z čehož budou mít prospěch národy a komunity po celém světě,“ doplnil David Roe, vedoucí oddělení nákladní dopravy ve Velké Británii společnosti MARSH.

1. srpna vyplula z Oděsy první loď s ukrajinským obilím v rámci dohody, kterou uzavřely Ukrajina, Rusko, Turecko a OSN. Podle tureckého ministerstva obrany nákladní loď Razoni směřuje do Libanonu, který patří mezi země nejvíce závislé na dodávkách obilí z východní Evropy. Na palubě je podle monitorovacího centra v Istanbulu 26 000 tun obilí. Kvůli ruské agresi je v ukrajinských přístavech podle Kyjeva zablokováno na 20 až 25 milionů tun obilí. Některé přístavy zaminovaly ukrajinské jednotky kvůli obavám z vylodění ruských jednotek, přepravní trasu ohrožují i operace ruského námořnictva.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články