ČNB udělila souhlas s fúzí pojišťoven Kooperativa a PČS


			ČNB udělila souhlas s fúzí pojišťoven Kooperativa a PČS

Dne 16. 8. 2018 schválila valná hromada PČS změnu akcionářské struktury a pojišťovna Kooperativa se k tomuto datu stala 100% vlastníkem Pojišťovny České spořitelny.

„Zároveň jsme požádali ČNB o udělení souhlasu s fúzí obou pojišťoven. Souhlas jsme od ČNB obdrželi v pátek, 26. 10. 2018. Propojení obou společností tak již nic nebrání. Bude pokračovat podle naplánovaného harmonogramu a od 1. 1. 2019 zůstane na pojistném trhu pouze jméno pojišťovny Kooperativa,“ doplňuje Martin Diviš, generální ředitel pojišťovny Kooperativa.

Důležitou informací je, že po fúzi zůstane jen jméno Kooperativa (PČS se začlení do Kooperativy). Stěžejní produkt FLEXI zůstane v nabídce i po spojení pojišťoven, klienti tedy nemusí mít strach, že by byl produkt něčím nahrazen. Před faktickým spojením pojišťoven budou všichni klienti FLEXI osloveni a bude jim představen další postup.

Martin Diviš se v únoru 2018 stal také novým předsedou představenstva Pojišťovny České spořitelny, když v PČS nahradil Petra Zapletala, který odešel z pozice předsedy představenstva PČS ke konci roku 2017. „Mým úkolem bude PČS úspěšně provést cestou sloučení s pojišťovnou Kooperativas cílem podpořit a posílit prodej neživotního pojištění u našeho významného obchodního partnera České spořitelny. FLEXI bude nadále vlajkovou lodí v produktech životního pojištění“, uvedl Martin Diviš


Mohlo by vás zajímat: Přikryl a Čechová: ZDP aneb Zlomyslnosti Domácího „Právotvůrce“


„Díky velmi dobrému a dlouholetému strategickému partnerství obou našich společností Kooperativy a Pojišťovny České spořitelny s Českou spořitelnou, dceřinou společností Erste Group, hrajeme na českém trhu významnou roli v oblasti bankopojištění. Chceme naši pozici dále upevňovat, a to zejména v neživotním pojištění“, vysvětlila fúzi před časem Elisabeth Stadler, předsedkyně představenstva Vienna Insurance Group.

Klienti České spořitelny budou profitovat z rozšířené nabídky produktů, převážně v oblasti neživotního pojištění. S tím souvisejí i vytčené cíle, tedy je posílení péče o klienty v této oblasti a zjednodušení administrativních procesů.

VIG v čele

Ještě v rámci bývalého Československa zahájila Vienna Insurance Group v roce 1990 prostřednictvím Kooperativy svůj úspěšný rozvoj ve střední a východní Evropě. „Kooperativa se v každém ohledu stala jednou z vlajkových lodí naší finanční skupiny. Jen nedávno se Kooperativa v rámci prestižní soutěže „Českých 100 nejlepších“ opět umístila mezi nejlepšími firmami v zemi, a to na druhé příčce, současně byla zvolena nejúspěšnější finanční institucí," zdůraznila Elisabeth Stadler velký význam největší české dceřiné společnosti. Kromě Kooperativy a Pojišťovny České spořitelny VIG v České republice zastupuje i Česká podnikatelská pojišťovna

Zdroj: Kooperativa

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články