Hektický den! Skupina Partners chystá životní pojišťovnu


			Hektický den! Skupina Partners chystá životní pojišťovnu
16.1.2018 Pojistný trh

Finanční skupina Partners přišla ze zajímavým prohlášením, v roce 2019 se chystá otevřít vlastní životní pojišťovnu. Podala proto již žádost o udělení licence u České národní banky.

Finanční skupina Partners zažívá hektické období. Alespoň co se pojišťovnictví týče. Po oznámení, že kupuje 25% podíl v PRVNÍ KLUBOVÉ pojišťovně, přišla s novou zprávou, ve které odhalila, že má v úmyslu založit novou pojišťovnu.


Mohlo by vás zajímat: Překvapení: Partners koupí v PRVNÍ KLUBOVÉ 25% podíl


„Naší dlouhodobou vizí je být nejen distributory, ale také tvůrci produktu. Prvním krokem byla vlastní investiční společnost, pojišťovna je logicky další na řadě. Máme přes půl milionu klientů, jejichž potřeby i možnosti dobře známe, a jsme proto přesvědčeni, že dokážeme vytvořit v životním pojištění moderní produkt, který tomu bude odpovídat,“ řekl Petr Borkovec, generální ředitel Partners.

„Chceme se zaměřit pouze na skutečná rizika, která lidi dlouhodobě významně ohrožují, a nezatěžovat se žádnými marketingovými přívěsky. Naše nabídka bude stát na kvalitním pojištění invalidity, dlouhodobé pracovní neschopnosti nebo smrti, a to i pro klienty, o které jiné pojišťovny nemají zájem či jim dávají velmi nevýhodné podmínky,“ doplnil Petr Borkovec.


Mohlo by vás zajímat: IE: Povinné pojištění funguje jen v určitých případech


Zároveň dodává, že na klientské filozofii Partners nově budovaná pojišťovna nic nezmění: „Stejně jako v případě investic bude i naše pojištění pouze jedním z produktů v portfoliu našich finančních poradců. Nic se nezmění ani na naší strategii rovnocenného odměňování, kdy se jednotlivé produkty nesmí zvýhodňovat výškou provize.“ Dlouhodobě se chce nová pojišťovna kromě tradiční distribuce zaměřit i na on-line prostředí, kde je zatím životní pojištění v úplných začátcích. 

Počáteční investice do nové pojišťovny činí 350 milionů korun a počítá se s 8 až 10letou návratností. Do té doby by chtěla pojišťovna dosáhnout 2% podílu na trhu životního pojištění. Nová pojišťovna vzniká pod taktovkou Martina Švece a jeho týmu s dlouholetými zkušenostmi z pojišťovnictví.

 „Mám za sebou roky ve velkých tradičních pojišťovnách, jako jsou VIG, Aviva nebo MetLife. Možnost být u zrodu úplně nové životní pojišťovny na českém trhu je pro mě jako splnit si velký sen. Na začátek plánujeme nabízet jeden produkt, který se bude lišit oproti stávajícím produktům v detailech, ale zásadních. Zaměříme se na využití nejmodernějších technologií, na jednoduchost i na vstřícný přístup ke klientům. Dnes to zní jako fráze, ale výsledkem klienty jistě přesvědčíme,“ odpověděl Martin Švec.

Spuštění pojišťovny je naplánováno na začátek roku 2019, nicméně bude záležet na průběhu licenčního řízení u České národní banky. „Budeme pak plně licencovanou pojišťovnou, podléhající stejnému dohledu jako ostatní tuzemské pojišťovny. To přinese klientům dostatečné garance,“ doplnil Martin Švec.


Mohlo by vás zajímat: Sloupek Kateřiny Lhotské: Sociální hledisko...


Generální ředitel společnosti INSIA Ivan Špirakus k projektu pro ČTK uvedl: Vždy se může objevit nový hráč na trhu a získat nějaký tržní podíl, zejména pokud je majetkově propojen s distribuční sítí. A Partners mají velmi silnou a disciplinovanou síť. Otázkou vždy je to, do jaké míry je pak distributor jako samostatná firma transparentní, protože je logicky v konfliktu zájmů. Nový zákon o distribuci pojištění by to sice měl ošetřit, nicméně řada klientů ty spousty dokumentů stejně číst nebude.“

„Úspěšnosti projektu bude hlavně záležet na tom, zda se nové pojišťovně podaří získat důvěru klientů v její stabilitu. To je v životní pojištění podstatně těžší než u neživotního, protože jde o produkt dlouhodobý, často na desítky let. Na druhou stranu má nová pojišťovna vždy výhodu v tom, že může využít nejnovější technologie, protože není zatížena starými systémy a správou historických smluv. Rozhodně také nebude jednoduché získat licenci od ČNB,“ uzavřel generální ředitel společnosti INSIA Ivan Špirakus.

Zdroj: oPojištění.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články