Andreas Brandstetter znovu zvolen prezidentem Insurance Europe


			Andreas Brandstetter znovu zvolen prezidentem Insurance Europe

Federace Insurance Europe (IE) informovala o tom, že její stávající prezident Andreas Brandstetter byl opětně zvolen prezidentem IE a že viceprezidentem se stal Sandro Panizza.

Volby proběhly na výročním zasedání IE, které jednomyslně hlasovalo pro prodloužení mandátu stávajícího prezidenta Andrease Brandstettera o další tři roky. Jeho mandát by totiž jinak vypršel v červnu 2021. Brandstetter je předsedou představenstva a výkonným ředitelem rakouské pojišťovací skupiny UNIQA Group.

Ke svému znovuzvolení Brandstetter uvedl, že je hluboce poctěn tím, že byl požádán, aby pokračoval ve funkci prezidenta Insurance Europe. Společnost čelí mnoha výzvám a pojišťovnictví musí podle jeho názoru sehrávat v tomto ohledu klíčovou roli. Dále zmínil, že evropské pojišťovnictví čelí rovněž čilé legislativní agendě k celé řadě témat, kde pojistitelé budou schopni přispět, a to včetně klimatické změny, digitální agendy a přezkumu Solventnosti II. Proto se Brandstetter těší na pokračování mandátu, aby byl hlas pojistitelů slyšet v rámci všech důležitých diskuzí.


Mohlo by vás zajímat: Miroslav Škvára ke zkouškám: Přechodné období skončilo. Co bude dál?


Výroční zasedání IE zároveň zvolilo Sandra Panizzu, který je ředitelem skupiny Generali pro pojištění a investice, viceprezidentem IE.

Panizza zahájil svoje působení v Generali Group v roce 2013 jako ředitel skupiny pro řízení rizik. Předtím zastával od roku 2010 ve společnosti INA Assitalia funkce výkonného ředitele a finančního ředitele a na stejných pozicích působil od roku 2004 ve společnosti Alleanza Assicurazioni.

Panizza komentoval svoje jmenování zhruba těmito slovy: „Jsem potěšen, že jsem byl zvolen, abych reprezentoval pojišťovnictví. Pojistitelé sehrávají důležitou úlohu při provádění pozitivní změny a ochraně společnosti, a to jak jako hlavní dlouhodobý investor, tak jako nositel finančního rizika. Proto se během mého viceprezidentského mandátu těším na spolupráci s kolegy při zastupování pojišťovnictví.“


Mohlo by vás zajímat: 1Q 2021: Allianz má čistý zisk + 83,4 %. AXA hlásí celkové výnosy + 2 %


Na portálu opojisteni.cz byly během celého stávajícího tříletého funkčního období Andrease Brandstettera zveřejňována jeho stanoviska, jež byla prezentována např. na odborných i tiskových konferencích. Jednoznačně z nich plyne jeho vysoce profesionální přístup k obhajování zájmů evropského pojišťovnictví.  Životopisy Brandstettera i Panizzy jsou dostupné na ZDE.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články