Lucie Urválková počtvrté mezi nejvlivnějšími ženami podle Forbesu


			Lucie Urválková počtvrté mezi nejvlivnějšími ženami podle Forbesu
8.6.2021 Pojistný trh

Velkého osobního úspěchu dosáhla členka představenstva a finanční ředitelka skupiny UNIQA v ČR a SR Lucie Urválková, která byla minulý týden už počtvrté zařazena v tradiční prestižní anketě měsíčníku Forbes mezi nejvlivnější ženy Česka.

Forbes přinesl letošní žebříček celkem 150 jmen dam, za nimiž jsou významné počiny nebo je s nimi spojen neobvyklý vliv v České republice. Jména, která by naše veřejnost měla znát. Jsou mezi nimi členky vlády, významné manažerky, sportovkyně, právničky nebo vědkyně i filantropky. Byznysový sektor co do zastoupení žen roste meziročně nejprogresivněji. Ženy podle Forbesu u nás přibývají ve vedení firem, v top managementu i v představenstvech. Konkurence tedy rok od roku sílí.


Mohlo by vás zajímat: 1Q 2021: Allianz má čistý zisk + 83,4 %. AXA hlásí celkové výnosy + 2 %


„Jednotlivé ženy redakce v každé kategorii hodnotí podle několika základních kritérií, podle nichž přiděluje body. Vychází přitom z metodiky amerického Forbesu. Ke spolupráci zve redakční tým i poradce, odborníky a znalce jednotlivých odvětví, s nimiž pořadí konzultuje. U majitelek firem a manažerek sledujeme hospodářské výsledky firem, obrat, zisk, nové akvizice a porovnáváme je i několik let zpětně. Přihlížíme k situaci v odvětví, v němž dotyčné působí, využíváme svou znalost dění uvnitř firem. Počítáme objemy peněz, nad nimiž mají kontrolu a přímý vliv, jejich podíly ve firmách, ale i počet zaměstnanců, kteří pod ně spadají, nebo to, kolik zákazníků či spotřebitelů může jejich rozhodnutí přímo ovlivnit,” popisuje metodiku redakce magazínu Forbes.

Lucie Urválková 2019Počtvrté za sebou se ocitla v prestižním seznamu i Lucie Urválková, řídící finance skupiny UNIQA v ČR a SR. Její jméno bylo vybráno z long listu aktuálních ženských osobností a meziročně své umístění znovu vylepšila. „Děkuji za důvěru a ocenění. Ve společnosti vlivných žen Česka 2021 jsem hlavně díky svému zázemí v UNIQA: moje poděkování patří kolegům a mému skvělému týmu, na který denně deleguji a valím úkol za úkolem. Nezapomínám současně, odkud jsem vzešla a jakou cestu mám za sebou. Budu moc ráda, stane-li se můj příběh inspirací pro další ctižádostivé ženy, co nesedí v koutě,“ okomentovala své umístění Lucie Urválková. Na výsledky se můžete podívat ZDE.

V boardu společností spadajících do finanční skupiny UNIQA v Česku a na Slovensku zastává Lucie náročnou funkci finanční ředitelky; v pojišťovnách je místopředsedkyní představenstva. Její role meziročně významně posílila akvizicí společností AXA do UNIQA. Nyní řídí tým více než 190 lidí na obou stranách hranic. Vyžaduje to široký záběr, protože v její gesci jsou finanční controlling, plánování, asset management, účetnictví, daně, správa pojistného a provizí, aktuariát, a také právo a bezpečnost nebo procurement a logistika.

Má na starosti hospodaření všech entit ve skupině s bilanční sumou přes 130 miliard korun. Při současné integraci společností AXA jí byla svěřena funkce šéfky celého procesu, jenž probíhal doposud výhradně distanční formou vzhledem k omezujícím opatřením během pandemie. Přesto se vše uskutečňuje pod jejím vedením v souladu s nastaveným harmonogramem. Spojení UNIQA a AXA posílilo kmen zákazníků v ČR a SR na 3 miliony. Lucie je členkou několika projektových týmů rovněž na úrovni celého koncernu UNIQA Insurance Group.


Mohlo by vás zajímat: 3D tisk a robotika ‒ technologie s velkým potenciálem


V rámci mateřského koncernu UNIQA Insurance Group je česká UNIQA i díky hospodaření Lucie Urválkové s prostředky firmy v posledních letech nejvýnosnější entitou koncernu, který sdružuje společnosti v osmnácti zemích Evropy. Současně vykazuje Praha jedny z nejnižších nákladů na jednotku pojistného ve skupině. Důraz na všestrannou diverzitu patří mezi základní pilíře firemní kultury ve finanční skupině UNIQA v ČR a SR. Úspěch Lucie Urválkové potvrzuje, že je to správná cesta a že podpora a síla diverzity vytváří ve společnosti velký prostor pro inovace a růst. Osobní rozvoj manažerů do role pozitivních vzorů pro další kolegy a kolegyně tvoří nedílnou součást koncernové kultury a strategie UNIQA 3.0.

Kromě pracovního nasazení se Lucie věnuje mentoringu juniornějších kolegyní ve vedoucích funkcích a přednášení na téma Kariéra žen. S příspěvky vystupuje na akcích pro aktivní dámy, například na festivalu Všem ženám nebo na konferenci Equal Pay Day. Je aktivní členkou Klubu finančních ředitelů a Klubu manažerek; angažuje se i v České asociaci pojišťoven.


Lucie Urválková absolvovala Slezskou univerzitu v Karviné, a poté spojila svou kariéru na řadu let s auditem a poradenstvím. Působila v konzultačních firmách „velké čtyřky“ a kromě jiného se specializovala na oblast pojišťovnictví. Propracovala se postupně až na pozici manažerky finančního poradenství pro střední a východní Evropu, kde pomáhala českým i zahraničním korporátním klientům. O roku 2007 pracovala v představenstvu nejprve české UNIQA pojišťovny, a od roku 2014 současně i slovenské UNIQA poisťovni. Díky fúzi se společnostmi AXA byla letos pověřena funkcemi místopředsedkyně nebo členky představenstva dalších entit sdružených ve finanční skupině UNIQA. V uplynulých letech byla opakovaně zvolena mezi nejvýznamnější manažerky (TOP ženy Česka, Nejvlivnější ženy Česka). Je maminkou osmiletého syna.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články