AČPM: Přes 32 miliard Kč zprostředkovaného pojistného za rok 2021


			AČPM: Přes 32 miliard Kč zprostředkovaného pojistného za rok 2021

Makléřské společnosti sdružené v Asociaci českých pojišťovacích makléřů (AČPM) zvýšily objem pojistného, které pro své převážně firemní klienty loni zprostředkovaly, o celých 11% oproti roku 2020, a to na rekordní částku 32,17 mld korun. Rozhodující část z tohoto výkonu členů AČPM v r. 2021 - téměř 92,5 % - tvořilo neživotní pojištění jako tradiční doména pojišťovacích makléřů.

AČPM má ve svých řadách jak velké společnosti se zprostředkovaným pojistným přesahujícím miliardy korun ročně, tak i malé a střední makléřské firmy. V posledních letech jsme svědky stále sílící koncentrace makléřského trhu, ať už akvizicemi, slučováním firem či rozšiřováním sítí. Svědčí o tom i fakt, že na deset největších členů Asociace připadají čtyři pětiny celkového zprostředkovaného pojistného za rok 2021.


Mohlo by vás zajímat: Výroční zpráva IE: Udržitelné financování je téma


Pokud jde o spolupráci s pojišťovnami, nejsilnějšími partnery členů AČPM zůstávají (stejně jako v roce 2020) tito pojistitelé: Generali Česká pojišťovna, Kooperativa, Allianz, ČPP, ČSOB pojišťovna a Uniqa pojišťovna.

V roce 2021 členové AČPM poskytovali své služby klientům v 850 kancelářích a zastoupeních po celé republice, celkem zaměstnávali na dva tisíce osob a spolupracovali s téměř 2 400 registrovanými vázanými zástupci.

Za touto nanejvýš pozitivní bilancí AČPM stojí v první řadě vysoká kvalita služeb poskytovaných členy AČPM, kteří pro své klienty zajišťují nejen komplexní identifikaci rizik a nezávislý návrh pojistného krytí, včetně výběru nejvhodnějšího pojistitele, ale také odbornou podporu při správě pojistky a vypořádávání případných pojistných škod.


Mohlo by vás zajímat: ČAP: Předpis smluvního pojistného se v 1. pololetí meziročně navýšil o 7,8 %


„Musíme si uvědomit, že těchto skvělých výkonů členové AČPM dosáhli v pandemickém roce plném restrikcí a uzávěr, kdy osobní kontakty s klienty byly nanejvýš omezené a k zajištění odpovídajících služeb ze strany makléřů bylo třeba vyvinout mimořádné úsilí“, připomíná předseda AČPM Ivan Špirakus. „Mám proto velkou radost, že naši členové v této nečekané zkoušce obstáli s takovou ctí," dodává předseda Asociace.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články