INSIA je součástí skupiny UNILINK. Ivan Špirakus zůstává generálním ředitelem


			INSIA je součástí skupiny UNILINK. Ivan Špirakus zůstává generálním ředitelem

INSIA, jedna z největších sítí pojišťovacích a hypotečních makléřů v Česku a na Slovensku, má nového majoritního akcionáře. Unilink Group získala 80 % INSIA od společnosti MARSH a spolu s nedávnou akvizicí Safety Broker v Rumunsku a Moldavsku a I&G Brokers v Bulharsku vytvořila distribuční platformu č. 1 v oblasti pojištění v šesti zemích střední a východní Evropy se zprostředkovaným pojistným ve výši 1 mld. eur.

Společnost Unilink zahájila svou činnost v roce 2010 a je největším distributorem v oblasti retailového pojištění v Polsku, kde obsluhuje 3 miliony klientů se sítí 12 000 agentů a 1200 poboček. Vstupem na český a slovenský trh se společností INSIA Unilink důsledně realizuje plán zaměřený na vybudování největší prodejní platformy pojištění v regionu střední a východní Evropy.


Mohlo by vás zajímat: TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2021 v Česku dle oPojištění.cz


„Pojistný trh v Česku a na Slovensku je z hlediska nákupního chování zákazníků velmi podobný tomu v Polsku. Naše investice na těchto trzích souvisí s vysoce rozvinutou mírou penetrace pojištění ve srovnání s ostatními zeměmi střední a východní Evropy a také s dominancí fyzických distribučních kanálů podpořených unikátním franšízovým modelem a technologií vyvinutou společností INSIA,“ uvedl Igor Rusinowski, předseda představenstva společnosti Unilink SA.

„Společně se společnostmi skupiny působícími v Polsku, Rumunsku, Moldavsku a Bulharsku vybudujeme nejsilnějšího hráče ve střední a východní Evropě, který bude nabízet nejlepší služby zákazníkům a partnerům a nejprofesionálnější spolupráci s pojišťovnami. Od roku 2023 má Unilink ambice expandovat do západní Evropy v rámci své dlouhodobé ambice stát se vedoucí pojišťovací distribuční společností v Evropě,“ doplnil Igor Rusinowski.


Mohlo by vás zajímat: Allianz: Riziko požáru na moři roste s převáženými lithiovými bateriemi


Filozofií Unilinku při budování skupiny ve střední a východní Evropě je spolupráce se zakladateli příslušných společností, protože ti znají nejlépe místní trhy a zachovávají si své podnikatelské myšlení. Ivan Špirakus proto zůstává minoritním akcionářem společnosti INSIA a bude nadále zastávat funkci generálního ředitele společnosti.

INSIA právě oslavila 30 let na trhu. Jsem vděčný za 11 let partnerství se společností MARSH a budeme pokračovat ve výborné vzájemné obchodní spolupráci. Nyní začínáme psát novou kapitolu v historii společnosti INSIA. Obrovský potenciál vidím ve výměně know-how a zkušeností se společnostmi skupiny Unilink a dalšími spoluzakladateli, protože náš model fungování je téměř stejný,“ uvedl Ivan Špirakus, zakládající akcionář a generální ředitel společnosti INSIA.

„Věřím, že s podporou Unilinku nastartujeme rychlý růst jak organicky, tak akvizicemi a přilákáme do naší sítě nové partnery. Unilink také přinese MGA na naše trhy a nové produkty pro naše zákazníky,” dodal Ivan Špirakus.


Mohlo by vás zajímat: ERGO pojišťovna se přejmenovala na SV pojišťovnu


Chceme Ivanovi a všem kolegům z INSIA poděkovat za úspěšnou společnou cestu v uplynulých letech a popřát jim hodně štěstí na nové cestě s Unilinkem. Díky této transakci budeme moci navýšit naše investice a soustředit se na hlavní nabídku společnosti MARSH pro naše stávající klienty v České republice, na Slovensku a v Rumunsku," řekl Lukas Herrmanns, generální ředitel společnosti MARSH pro střední a východní Evropu.

Zdroj: INSIA Foto: Daniel Hromada

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články