Ivan Špirakus opět v čele Asociace českých pojišťovacích makléřů


			Ivan Špirakus opět v čele Asociace českých pojišťovacích makléřů

Valná hromada Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) zvolila nové statutární orgány na další dvouleté funkční období 2021–2023. Předsedou Asociace se pak stal generální ředitel společnosti INSIA Ivan Špirakus.

Ivan Špirakus je zakládající člen Komory pojišťovacích makléřů, s níž se AČPM sloučila v roce 2005. Je to také dlouholetý člen Prezídia AČPM a předseda Asociace v letech 2013–2015. Do konce roku 2019 pak vykonával funkci místopředsedy se zodpovědností za legislativu a jednání s Ministerstvem financí ČR a ČNB ohledně implementace směrnice IDD do české legislativy. Loni v prosinci byl Ivan Špirakus v rámci odborné ankety Pojišťovna roku oceněn titulem Osobnost pojistného trhu.


Čtěte také: STAR INSURANCE GROUP slaví tříleté výročí. Na jakých principech skupina funguje?


Jako místopředsedové AČPM budou Ivanu Špirakusovi pomáhat Jitka Hradilová ze SATUM CZECH a Michal Truxa ze společnosti RESPECT. Dosavadní předsedkyně AČPM Jiřina Nepalová, která byla v této funkci od roku 2015, se rozhodla už nekandidovat. 

Nově zvolené Prezídium AČPM bude pracovat ve složení:

Valná hromada AČPM v souladu se stanovami rovněž zvolila šestičlennou Etickou komisi, která dohlíží na dodržování Kodexu etiky člena AČPM, a tříčlennou Revizní komisi ke kontrole hospodaření.


Mohlo by vás zajímat: Vladimír Přikryl: Argumenty proti obhajobě monopolu zdravotního pojištění cizinců


Předseda AČPM Ivan Špirakus po svém zvolení poděkoval Jiřině Nepalové za skvělé vedení AČPM v nelehké covidové době. Rovněž vysoce ocenil její podíl na rozšíření členské základny Asociace a na posílení konstruktivní spolupráce s orgány regulace a dohledu. „Asociace českých pojišťovacích makléřů se v nadcházejícím funkčním období soustředí zejména na intenzívnější propagaci unikátní role a významu pojišťovacího makléře v celém procesu sjednávání pojištění a jeho správy. Mezi další velké výzvy patří vzdělávání a péče o odbornou způsobilost členů, problematika digitalizace v pojišťovnictví a její dopady do makléřské praxe a ochrana naší profese jako takové,“ uvedl po svém zvolení Ivan Špirakus.

Podle Ivana Špirakuse je hlavní zbraní AČPM fakt, že v obraně společných zájmů je připravena promlouvat jedním hlasem a pracovat jako tým, přestože sdružuje konkurenty na trhu. Jak připomněl nový předseda, AČPM chce i nadále přispívat k osvětě v pojišťovnictví a ke kultivaci oboru, zejména prostřednictvím odborné ankety Pojišťovna roku, která vstoupila již do třetí dekády své existence.  


Mohlo by vás zajímat: Karel Waisser: Nevěřím, že se pojišťovnictví znovu vydá cestou monopolizace


Nově zvolené vedení AČPM se rovněž soustředí na další rozvoj spolupráce s Českou asociací pojišťoven a jejími jednotlivými členy, i na posílení vztahů a výměnu zkušeností se zahraničními makléři, především v rámci Evropské federace pojišťovacích zprostředkovatelů BIPAR, jejímž je AČPM aktivním členem již od r. 1998. 

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články