Počty poradců: První čtvrtletní statistiky 2023. Kdo ze žebříčku vypadnul?


			Počty poradců: První čtvrtletní statistiky 2023. Kdo ze žebříčku vypadnul?

Do dalšího roku vyrazila nová padesátka společností s nejvyšším počtem vázaných poradců k 1. lednu 2023. Kdo je na čele, kdo součástí hlavního pelotonu a kdo je úplně nový?

Změny v pojišťovácké TOP 50

Ze žebříčku oproti minulému roku vypadly dvě společnosti, Quatro finance, a.s. a Dreams FS s.r.o. Minulý rok byl sledovaný počet 51 společností (důsledek vyrovnaného výsledku na 50. a 51. místě na počátku předchozího roku). Nově padesátku doplnila společnost BIDLI. Na začátku roku obsadila 32. místo a na konci 1. čtvrtletí postoupila na 30. místo. Společnost začínající na trhu realit postupně rozšířila nabídku a tomu přizpůsobila i název. Z původního BIDLI akademie přes BYDLI hypotéka k současnému BIDLI finance a poradenství.


Mohlo by vás zajímat: Ivan Špirakus: Umělá inteligence v pojišťovnictví má obrovský potenciál


Nuda v horní polovině

Horní polovina žebříčku zaznamenala nejnudnější období za celou dobu publikování přehledu. Pouze dvě společnosti si vyměnily pořadí, BEplan předběhl Fingo, aktuálně je rozdíl jediný poradce, ve sportovní terminologii je to „o prsa“. U „dolňáků“ (narozdíl od „horňáků“) bylo pohybu více. Jedná se ale o důsledek toho, že rozdíly mezi počty poradců jsou malé, a tak ke změně pořadí stačí několik poradců. Nejvyšší absolutní nárůst v dolní polovině si připsala již zmíněná BIDLI, +5 poradců znamenalo skok o dvě místa. O čtyři poradce si polepšil Broker Team.

2023 Počet vázaných zástupců dle zastoupeného POJIŠŤOVACÍHO zprostředkovatele Zdroj-proporadce.cz

Celkový vývoj v prvním čtvrtletí lze shrnout jednoduše: po tradičním novoročním propadu souvisejícím s odchodem určitých poradců se společnosti během prvních 3 měsíců opět dostaly na svá původní čísla a ke konci března na trhu působilo celkem 30 039 poradců. Počet společností působících na trhu zaznamenal v lednu nejnižší hodnotu, konkrétně 813. Pokles je v posledních letech pomalý a spíše lze hovořit o stagnaci. Významnější koncentrace trhu se zatím nekoná.


Mohlo by vás zajímat: Tomáš Reitermann: V Kooperativě jsme modernizovali pojištění majetku


2023 Vývoj počtu vázaných POJIŠŤOVACÍCH zástupců (řazeno abecedně) Zdroj-proporadce.cz

Změny v investiční TOP 50

Trh investičních zprostředkovatelů je výrazně koncentrovanější. Prvních 50 společností na konci 1. čtvrtletí pokrývalo 81 % všech zprostředkovatelů. Z pohledu změny pořadí je první jedenáctka beze změny. Relativně nejrychleji rostoucí společnosti z první poloviny jsou BEplan (+15 %), Fingo (+5,7 %) a SAB servis (+4,6 %). Kompletní žebříček je samozřejmě součástí ebooku.

eBook stáhnete zdarma na webu proporadce.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Ujpuv ja

Lowell,  17. 4. 2023

Věděli jste, že šedivé vlasy vám dělají vypadat mnohem starší, než ve skutečnosti jste? Lidé s bílými / šedivými vlasy jsou často sociálně marginalizováni.
Chcete vypadat mnohem mladší než nyní? Zbavte se šedivých vlasů. Ale ne s barvou, protože barvené vlasy nemají žádné výhody, ale pouze negativní stránky, jako jsou:
- Už po týdnu od barvení jsou vidět šedivé kořínky
- Barva velmi poškozuje vlasy
- Barvené vlasy vypadají u mužů mnohem hůře než šedivé vlasy
- Časté barvení se stává příliš drahým a vážně poškozuje vlasy a pokožku hlavy
- Barvení vlasů vyžaduje mnoho času, je špinavé, nepříjemně voní ...
- ... a negativní stránky se zde nezastavují.
CO MŮŽETE UDĚLAT pro přirozené odstranění šedivých vlasů bez barvy? Použijte Sereni Capelli produkty z oficiálního webu https://serenicapelli.cz

Tyto produkty přirozeně obnoví šedivé / bílé vlasy zpět do přirozené barvy.
Magické složení těchto produktů vyživuje pokožku hlavy a vlasy, stimuluje organismus ke znovu produkci …

Související články