Pojišťovací poradci ve 3Q 2021: +607 zprostředkovatelů


			Pojišťovací poradci ve 3Q 2021: +607 zprostředkovatelů

Web proporadce.cz s koncem čtvrtletí zveřejnil aktualizovaný e-book s vývojem počtu pojišťovacích zprostředkovatelů. Na základě požadavků čtenářů byl nově rozšířen i o vývoj počtu poradců interních prodejních sítí.

Druhý kvartál byl ovlivněn termínem zkoušky odborné způsobilosti a došlo tak k výraznému propadu počtu poradců. Samotný třetí kvartál byl již „růstový“, celkový počet poradců se zvýšil o 607 na hodnotu 27 758 poradců. Oproti počátku roku se však stále jedná o 20% pokles.


Mohlo by vás zajímat: ČNB: Dohledové zátěžové testy opět prokázaly odolnost pojišťoven


Pořadí společností v TOP 10 se oproti 30.6.2021 až na jednu výjimku nezměnilo. Nejvíce zprostředkovatelů je registrováno pod společností Broker Trust, následuje OVB Allfinanz a na třetím místě Partners Financial Services. Změna nastala na 8. a 9. místě, kde došlo k výměně pořadí mezi ZFP akademie (nově 9. místo) a Fincentrum & Swiss Life Select a.s. (nově 8. místo).

2021 Počet vázaných zástupců dle zastoupeného říjen 2021 Zdroj proporadce.cz

Optikou prvních 9 měsíců tohoto roku lze konstatovat, že pouze 10 společností má k dnešnímu datu více poradců, než mělo na počátku roku. Všechny se (až na jednu) nacházely v lednu v první polovině startovního pole a lze tak dát za pravdu prognózám typu „větší budou ještě větší“. Společnost Fingo, která přeskočila z dolní do horní poloviny, vyrostla díky přechodu poradců ze společnosti AIDO Group.


Mohlo by vás zajímat: Sloupek Kateřiny Lhotské: Fascinace koláči...


Kromě AIDO Group lze předpovědět, že v roce 2022 se již v TOP 50 neobjeví i další 2 společnosti. Většina poradců M & M pojišťovací s.r.o. přešla ke společnosti SAB servis s.r.o., která díky tomu ve 3Q překonala psychologickou hranici tisíc zprostředkovatelů. Třetí společností, která pravděpodobně opustí TOP 50, je OPEN FINANCE s.r.o.

2021 Vývoj počtu vázaných zástupců (řazeno abecedně) říjen 2021 Zdroj proporadce.cz

Nově v e-booku

Na základě přání uživatelů e-booku byla přidána nová sekce s cílem zachytit vývoj interních poradců jednotlivých pojišťoven a finančních skupin.  Celkem se jedná o 19 sledovaných skupin, z nichž největší z pohledu poradců je Generali Česká, následuje ČSOB a Allianz. Naopak Stavební spořitelna České spořitelny, a.s. v roce 2021 přestala být samostatným zprostředkovatelem pojištění.  Kompletní vývoj poradců interních sítí je zdarma ke stažení na webu www.proporadce.cz jako součást e-booku.

Více informací se dozvíte ZDE.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články