TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2017 v Česku dle oPojištění.cz


			TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2017 v Česku dle oPojištění.cz

Rok se s rokem sešel a odborný portál oPojištění.cz opět zveřejňuje exkluzivní žebříček – TOP 30 největších pojišťovacích makléřů v České republice. Tradičně jsme se zaměřili na objektivně ověřitelné kritérium – výše tržeb z činnosti. Tento klíčový údaj jsme získali stejně jako v letech předešlých z účetních uzávěrek a výročních zpráv jednotlivých makléřských společností, které jsou zveřejňovány ve Sbírce listin veřejného rejstříku.

Letos se nám podařilo do ankety zakomponovat významné nováčky. Ve sbírce listin byl publikován výkaz silné společnosti Allrisk, který jsme tak mohli do žebříčku využít a jenž tomuto důležitému hráči přinesl velmi hezké šesté místo. Dalšími nováčky jsou například společnost JARO, EGIDA nebo Petřík Brokers. Společnosti, jež nestihly údaje za loňský rok zveřejnit, jsme oslovili a požádali o dodání podkladů. Některé, přestože by se mohly v TOP 30 umístit na velmi zajímavém místě, si však nepřály být součástí tohoto jedinečného projektu.


Mohlo by vás zajímat: TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2016 v Česku dle oPojištění.cz


Velmi pozitivní zprávou je, že souhrnně všechny tržby makléřských společností, které se v žebříčku umístily, přesáhly částku pěti a půl miliard korun (5 610 713 tis. Kč). To je o cca 400 milionů Kč více, než tomu bylo v roce předešlém, pokud srovnáme aktuální vykázané údaje, a to i nově zařazených firem. Pokud srovnáme výsledky uvedené v žebříčku v loňském roce, tak rozdíl v tržbách je dokonce cca 740 milionů Kč.

Hranice sta milionů byla pokořena desetkrát. A vítězná společnost RENOMIA pomalu atakuje částku 1,2 miliardy Kč. Ještě také uveďme, že největšího 33% růstu dosáhla společnost Broker Team, která se umístila na 19. místě. Nejvýznamnější propad je pak spojen se společností e-Finance, který činil významných 41 % a jenž způsobil pád této firmy z 23. místa na pozici 29.

Nejlepším 30 makléřům gratulujeme a děkujeme za spolupráci na letošní podobě této prestižní ankety.

TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2017 v Česku dle oPojištění.cz

Top 30 2017 CR

                               Principy sestavení žebříčku TOP 30 pojišťovacích makléřů 2017

  • Zařazeny jsou společnosti se sídlem v ČR či jejich skupiny, které převážně vykonávají činnost pojišťovacího makléře ve smyslu zákona č.38/2004 Sb.
  • Pořadí bylo sestaveno dle tržeb na základě dostupných finančních výkazů za rok 2017.
  • Pokud účetní jednotka provádí konsolidaci, byla použita konsolidovaná uzávěrka.
  • Do skupiny se započítávají společnosti s přímým či nepřímým kapitálovým propojením ve výši 30% a více – akcionářská struktura musí být zveřejněna ve výroční zprávě či příloze účetní uzávěrky.
  • Redakce oPojištění.cz si je vědoma, že tento přehled pojišťovacích makléřů není úplný. Byl sestaven s maximálním úsilím na základě dostupných účetních výkazů za rok 2017.

PDF ke stažení

Sesterský portál oPoisteni.sk se rovněž zaobíral třicítkou nejúspěšnějších slovenských společností. Na výsledky se podívejte ZDE.

Zdroj: oPojištění.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články