Finanční poradci sjednali v 3Q 2020 produkty za 22 miliard korun


			Finanční poradci sjednali v 3Q 2020 produkty za 22 miliard korun

Podle statistik České asociace společností finančního poradenství a zprostředkování došlo za 3Q 2020 mezikvartálně ke zvýšení zprostředkovaného obratu o 17 %.

V oblasti běžně placeného životního pojištění (ŽP) je indikován mezikvartální nárůst o 8 %. Vzrostl i objem sjednaného neživotního pojištění (NP), a to o 7 %.

Životní pojištění jednorázově placené a běžně placené (produkční pojistné) 3Q Zdroj ČASF

„Letní měsíce jsou na poli finančně poradenského trhu obecně spíše v útlumu, ale letošní jarní „vlna“ opatření v souvislosti s Covid-19 však byla pro klienty signálem, nenechávat řešení rizik a rezerv na náhodě. Indikujeme tak v segmentech pojištění a tvorby rezerv mezikvartálně plusová čísla,“ řekl Marek Černoch, výkonný ředitel ČASF.


Mohlo by vás zajímat: Jak se ženy chovají v dopravě?


Neživotní pojištění (produkční pojistné) 3Q Zdroj ČASFObjem sjednaných investičních produktů vykazuje mezikvartální nárůst v oblasti jednorázových i pravidelných investic. U jednorázových investic nárůst o 6 % a u pravidelných investic o 28 %. Hypotéční úvěry co do objemu mají stále růstový trend. Mezikvartálně vzrostl zprostředkovaný obrat o 6 %.

„Zájem byl také o hypotéky a úvěry na bydlení, kde se stále pohybujeme v režimu nízkých úrokových sazeb, stagnace nebo snížení cen nemovitostí a z pohledu klientů zároveň jistých obav z dalšího vývoje situace. Od začátku roku je naopak vidět pokles Doplňkového penzijního spoření, Je ale potřeba počkat na výsledky konce roku, kdy mnoho lidí odkládá příspěvky, ať už z důvodu daňových odečtů nebo že chtějí na konci roku uložit peníze, které jim zbyly. Krize v souvislosti s Covid-19 ale s podzimem vstoupila do druhé, ještě razantnější vlny a bude důležité sledovat, jak na to bude trh reagovat,“ doplnil Marek Černoch.

Finanční poradci sjednali ve třetím čtvrtletí 2020 finanční produkty v celkové hodnotě téměř 22 miliard Kč Zdroj ČASF

Zdroj: ČASF

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články