Společnost MARSH McLennan zůstává největším globálním makléřem


			Společnost MARSH McLennan zůstává největším globálním makléřem

V žebříčku 20 největších globálních pojišťovacích a zajišťovacích makléřů, který vychází z údajů výzkumu společnosti A.M. Best, zůstává na prvním místě společnost MARSH McLennan.

Meziročně se celkové příjmy společnosti MARSH McLennan k 31. prosinci 2021 zvýšily o 2,6 miliardy dolarů a přiblížily se hranici 20 miliard dolarů. Za stejné období konkurenční makléřská společnost Aon, která zůstává na druhém místě, zaznamenala nárůst příjmů o 1,13 miliardy dolarů na 12,2 miliardy dolarů. I když je to stále pozitivní výsledek, menší růst společnosti Aon znamená, že MARSH McLennan se udržel v čele a zároveň zvýšil svůj náskok, přičemž rozdíl mezi touto společností a jejím nejbližším rivalem činí 7,6 miliardy dolarů. Stejně jako v roce 2020 je i v roce 2021 na třetím místě na základě příjmů společnost Willis Towers Watson (WTW), a to i přesto, že celkové příjmy klesly z 9,35 miliardy dolarů v roce 2020 na 9 miliard dolarů v roce 2021.


Mohlo by vás zajímat: Exkluzivní seznam pojištění osob: 56 produktů od 14 pojišťoven


První trojice mohla vypadat jinak, a to kdyby se podařila uskutečnit navrhovaná fúze společnosti Aon s Willis Towers Watson (WTW). Dohoda však byla loni zrušena poté, co se dostala do slepé uličky při kontrole amerického ministerstva spravedlnosti. V návaznosti na to WTW prodala většinu svých zajišťovacích aktivit společnosti Gallagher, čímž se rozšířila společnost Gallagher Re. Makléř Arthur J. Gallagher zůstává pak v žebříčku na čtvrtém místě. Jeho tržby v roce 2021 vzrostly o 900 milionů dolarů, čímž se celkově vyšplhaly na 6,9 miliardy dolarů. Společnost Hub International na pátém místě a Brown & Brown na šestém místě s nárůstem příjmů na 3,23 miliardy, resp. 3,05 miliardy dolarů, zůstávají na svých pozicích.


Mohlo by vás zajímat: Mohla klimatická změna za tornádo na jižní Moravě?


Zatímco však první šestice nedoznala žádných změn a kromě WTW došlo k růstu tržeb u všech uvedených makléřů, v dalším pořad žebříčku došlo k několika skokům. Společnost Acrisure se posunula z devátého na sedmé místo, přičemž nárůst tržeb o 930 milionů dolarů zajistil, že firma ukončila rok 2021 s celkovými příjmy ve výši 2,97 miliardy dolarů. Na osmém místě se nachází společnost Alliant Insurance Services, která se díky růstu 1,1 miliardy dolarů posunula z 11. místa. První desítku pro rok 2021 uzavírají Truist Insurance Holdings na devátém a Lockton na desátém místě. Obě firmy se sice v žebříčku posunuly o dvě místa níže, ale dosáhly meziročního růstu tržeb. Společnost Truist vykázala nárůst o 440 milionů dolarů na 2,88 miliardy dolarů a tržby společnosti Lockton se zvýšily o 700 milionů dolarů a rok 2021 zakončí na 2,8 miliardy dolarů.

Žebříček největších světových makléřů:

Zebricek makleri 2021

Zdroj: www.reinsurancene.ws

Více informací ZDE

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články