Seznamte se. PREMIUM Pojišťovna vstupuje na český trh


			Seznamte se. PREMIUM Pojišťovna vstupuje na český trh

PREMIUM Insurance Company Limited je pojišťovací a zajišťovací společnost, která byla založena v roce 2015 ve Velké Británii (na Gibraltaru). Hned v roce 2016 získala licenci na poskytování pojištění a zajištění a v roce 2019 kvůli tzv. BREXITu přesídlila svoji centrálu v rámci Evropské unie na území Maltské republiky za účelem zachování přístupu pojišťovny na jednotný evropský trh.

Jediným a 100% vlastníkem pojišťovny je slovenská společnost PREMIUM INVESTMENT GROUP, s.r.o., jejíž vlastnická struktura je plně transparentní, její čtyři vlastníci jsou řádně zapsaní v Registru partnerů veřejného sektoru Slovenské republiky, který je pro všechny přístupný.


Mohlo by vás zajímat: ČKP: Povinné ručení má poprvé v historii více než 9 milionů vozidel


Na slovenském trhu pojišťovna působí více než pět let prostřednictvím organizační složky PREMIUM Poisťovňa, pobočka poisťovne z iného členského štátu. Hned od svého založení si pojišťovna svými kvalitními produkty a chutí do práce získala řadu obchodních partnerů a klientů, jejichž počty stále rostou. V uplynulém roce překročil obrat pojišťovny v oblasti korporátního a podnikatelského pojištění částku 23 mil. EUR, čímž se řadí mezi nejvýznamnější pojišťovny na slovenském trhu v tomto segmentu.

Od počátku společnost sází na nejlepší know-how na trhu, velká část specialistů pojišťovny pracuje v pojišťovnictví 20 až 25 let a je špičkou ve svém oboru. Jejich zkušenosti, nadhled a prostor pro seberealizaci spoluutváří tým, který byl za svou snahu odměněn nejen spokojeností klientů, ale například také prestižním oceněním za 1. místo v soutěži OCENENIE SASP 2021 v kategorii pojištění majetku a odpovědnosti podnikatelů a podniků, které je udělováno Slovenskou asociací pojistných zprostředkovatelů.


Mohlo by vás zajímat: Karel Waisser: Slavia pojišťovna vstoupila do roku 2023 silnější a stabilnější


Na základě práva volného poskytování služeb (freedom of services – FOS) je PREMIUM Pojišťovna schopna podnikat v pojištění ve více státech v rámci Evropské unie, a to i v České republice. V České republice se pak vedení společnosti rozhodlo vybudovat řádnou a samostatnou pobočku s veškerým zázemím, a tím zinstitucionalizovat působení na tuzemském pojistném trhu, který je velmi perspektivní a historicky velmi podobný trhu slovenskému.

V roce 2020 do pojišťovny přichází Jan Klíma, který celou svou předchozí kariéru zasvětil pojištění podnikatelských a korporátních rizik v největších tuzemských pojišťovnách a který se zhostil nového náročného úkolu, aby ve spolupráci s kolegy z týmu úpisu, správy pojištění, právního, likvidace a dalších připravoval a koordinoval první kroky směrem k založení a rozjezdu pobočky pojišťovny v České republice. V této chvíli jsou produkty určené pro korporátní a podnikatelské klienty připravené a začaly být aktivně nabízeny prostřednictvím největších tuzemských pojistných makléřů.


Mohlo by vás zajímat: Počty poradců 2022: Žhavá čísla


Samotné otevření české pobočky pojišťovny je nyní otázkou již jen několika měsíců. V současné době probíhá konečná fáze schvalovacího procesu u regulátora The Malta Financial Services Authority, na jehož konci dojde k odeslání informace o udělení příslušného povolení do České národní banky a následně k registraci organizační složky v Obchodním rejstříku České republiky.

Premium do clanku

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS