Stane se Tesla konkurentem pojistitelů? Signály mluví jasně!


			Stane se Tesla konkurentem pojistitelů? Signály mluví jasně!
23.7.2020 Pojistný trh, Produkty

O tom, že majitel společnosti Tesla Elon Musk je bezesporu inteligentní podnikatel, není potřeba vést sporu. Vedle autonomních vozidel a společnosti provozující kosmické lety sází tento Američan i na pojišťovací byznys. Nyní s největší pravděpodobností hodlá připravit odpovídající nabídku pojištění pro evropský trh.

Vyplývá to z toho, že jeho společnost v současné době hledá dva pojišťovací experty pro působení v místě, kde má vzniknout továrna na výrobu elektromobilů, tedy v lokalitě Berlín-Brandeburg. Z informací zveřejněných v médiích plyne, že má jít o opravdu velkou továrnu (Gigafactory 4), v níž se budou vyrábět nejen elektromobily, ale i baterie, takže odpadne dovoz z USA.

Továrna by měla být hotová během 12 až 18 měsíců od povolení zahájit stavbu. Od zmíněných expertů se požaduje přípravit pojistné produkty pro evropské trhy, jež by poskytovaly pojistnou ochranu majitelům vozidel Tesla.


Mohlo by vás zajímat: Allianz: České pojišťovnictví se z pandemie rychle zotaví


Navíc Muskova společnost hledá ještě specialistu na pojistnou matematiku, který by v Berlíně-Brandenburgu vybudoval tým pro tvorbu sazeb a práci s daty. Zatím ale není jasné, kdy chce Tesla zahájit prodej nových pojistných produktů na evropském trhu.

Při posuzování evropských záměrů Tesly je třeba vzít v úvahu, že od srpna 2019 nabízí tento výrobce elektromobilů pojistné produkty v Kalifornii, přičemž mají následovat další státy USA. U pojištění odpovědnosti z provozu vozidla má být podle úvah expertů pojistné oproti standardu nižší až o 20 % a v mnoha případech dokonce o 30 %.


Mohlo by vás zajímat: Ministerstvo zemědělství chybovalo v řízení PGRLF. Kam šla vyplacená podpora?


Od roku 2016 již zprostředkovává Tesla pojištění pro automobily značky Tesla v Austrálii a Hongkongu. Vybudování vlastního pojišťovacího byznysu by mohlo posloužit k tomu, aby se tato společnost stala o něco ziskovější. Podnikatelský model Tesly totiž stále nepřináší kýžený prospěch.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články