Velký požár v Písnici. Škoda je přes deset milionů korun


			Velký požár v Písnici. Škoda je přes deset milionů korun
5.12.2018 Pojistný trh, Škody

V úterý 4. prosince 2018 v 12:20 hodin zasahovala stovka hasičů u požáru skladovací haly s textilem v pražské Písnici, v ulici Pramenná. Na místě se postupně vystřídalo devět profesionálních a třináct dobrovolných jednotek. Hořely oděvy a obuv v hale na ploše 50 × 100 metrů. Podle hasičů přesahuje škoda deset milionů korun.

Plameny zachvátily cely prostor haly a dál se šířily na vedlejší objekty. Hasiči se tak soustředili na zastavení šíření plamenů. Po asi dvou hodinách se jim šíření požáru podařilo eliminovat a následovalo dohašování vnitřní části haly.

Na místě se vystřídalo devět profesionálních a osm dobrovolných hasičských jednotek, vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř možných. Požářiště bylo rozděleno na tři úseky. Uvnitř haly se nikdo nenacházel, došlo pouze k lehkému zranění zasahujícího hasiče, který se po ošetření vrátil zpět na místo požáru. Nikdo další zraněn nebyl, uvnitř haly podle hasičů nikdo nebyl.


Mohlo by vás zajímat: Michal Kozub: IoT je cesta k informacím, které vám zjednoduší život


Na místo dorazila i chemická jednotka, aby změřila koncentrace škodlivin, nebyly ale zvýšené a starosta Libuše a Písnice Jiří Koubek tedy nedostal od krizového štábu magistrátu pokyn, aby obyvatelé nevětrali.

Po 16. hodině byl nasazen nakladač na rozhrabávání ohořelých zbytků uskladněného materiálu. Během noci hasiči postupně rozebírali konstrukci haly a dohašovali skrytá ohniska požáru.

Zdroj: YouTube

 

Zdroj: YouTube

Zdroj: www.pozary.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články