Oznámení výsledků Europ Assistance Group za rok 2008


			Oznámení výsledků Europ Assistance Group za rok 2008

Claude Tendil, předseda dozorčí rady Europ Assistance Group a Martin Vial, generální ředitel Europ Assistance Group včera prezentovali výsledky skupiny Europ Assistance pro rok 2008 a oznámili pokračování růstu konsolidovaného obratu i provozního zisku.

V roce 2008 ze zvýšil obrat na 1,208 bilionu EUR s 15% nárůstem oproti roku 2007. S provozním ziskem 46 milionů EUR, navýšeným o 18% ve srovnání s rokem 2007 (39 milionů EUR), se Europ Assistance Group podařilo i v těžkém období pro hlavní oblasti podnikání udržet pozitivní trend vývoje ziskovosti.Tímto výborným výsledkem, který udržuje trend posledních čtyř let, skupina pokračuje  v úspěšném rozvoji svých aktivit po celém světě.

Europ Assistance Group tak dosahuje svých cílů, které byly v roce 2004 ambiciozně nastaveny v rámci projektu Columbus. Od roku 2004 se tehdejší obrat 640 milionu EUR podařilo zdvojnásobit. Tato skutečnost potvrzuje správnost strategických rozhodnutí z roku 2004, mezi která zejména patřilo vytvářet nové podmínky k rozvoji v oblastech Zdraví a Domácnost&Rodina a nadále se věnovat rozvoji inovativních řešení v rozhodujících odvětvích Automobilů a Cestování.

Europ Assistance s.r.o. (poskytující služby pro český a slovenský trh) svou činností též přispěla k výsledkům celé skupiny. V roce 2008 činil hrubý obrat 70,2 milionů Kč a zisk před úroky a zdaněním vzrostl na 6,53 milionů Kč. Tato čísla reprezentují dvojciferný růst naší společnosti na lokálním trhu. V roce 2008 začala Europ Assistance s.r.o. spolupráci s více významnými klienty např. s Uniqa pojišťovnou v ČR i na Slovensku, pojišťovnou AIG Europe, pojišťovnou Cardif Slovakia a i nově vytvořenou Generali Slovensko, dále  automobilovými společnostmi Honda, Nissan a z oblasti automobilů můžeme jmenovat i ALD Automotive na Slovensku. Mezi nově představené služby v roce 2008 na českém a slovenském trhu v našem portfoliu patří například služby Úrazové asistence, produkt pro podnikatele Office Assistance vyvinutý společně se makléřskou společností Insia, likvidace pojistných událostí pro pojištění poruch spotřebičů a asistence pro pojištění insolvence cestovních kanceláří. Europ Assistance s.r.o. také v roce 2008 úspěšně realizovala dva velké projekty. Byly jimi stěhování do nové moderní centrály v budově Gemini Na Pankráci a následná certifikace poskytovaných služeb dle normy ISO 9001:2001.

Zdroj: Europ Assistance

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.