Zajímavost: Lloyd´s překvapuje pojištěním marihuany


			Zajímavost: Lloyd´s překvapuje pojištěním marihuany
18.9.2018 Pojistný trh

Článek na portálu Versicherungswirtschaftheute začíná latinským příslovím „Tempora mutantur, nos et mutamur in illis“, které zhruba znamená, že časy se mění a my s nimi. Tímto příslovím se asi řídí i Lloyd´s, neboť dovolil pojištění marihuany v Kanadě. 

Stále více zemí povoluje spotřebu marihuany a pěstování konopí a je nakonec logické, že také tento miliardový obchod hledá pojištění. To dobře rozpoznala britská instituce Lloyd´s.

Ve stále více zemích světa se marihuana stává normální součástí života. Od října 2018 mezi ně bude patřit Kanada a před určitou dobou byla příslušná povolení vydána v mnoha státech USA jako například v Kalifornii nebo Coloradu.

V Evropě je užívání marihuany a pěstování konopí povoleno v Nizozemsku. Tržiště Llloyd´s nyní dovolilo svým upisovatelům v Kanadě pojišťovat osoby, které marihuanu produkují, distribuují nebo ji prodávají přímo klientům. 


Mohlo by vás zajímat: Návykové látky a jejich vliv na bezpečnost silničního provozu


Podle posledních informací přímo z centrály zaslal Lloyds´s svým upisovatelům dopis a sdělil jim, že legalizace konopí prý nabízí nové možnosti pro upisování rizika. Případné pojištění je ale samozřejmě omezeno toliko na legální obchod s marihuanou.

Navíc nesmí být porušeny žádné zákony, zvláště pak zákon Spojeného království týkající se výnosů z trestné činnosti (UK Proceeds of Crime Act). Tento zákon zahrnuje mimo jiné významnou právní úpravu k zamezení praní špinavých peněz ve Spojeném království.

Pokud jde o Kanadu, tak Lloyd´s je tam jako doma, neboť sám zdůrazňuje, že podporuje kanadský průmysl již téměř 200 let. Uvádí, že jeho upisovatelé patří mezi největší pojistitele a zajistitele podnikatelského sektoru v Kanadě.  Klienty Lloyd´s v Kanadě jsou živnosti a podniky, které prý táhnou kanadské národní hospodářství a které vyhledávají Lloyd´s kvůli jeho finanční síle a schopnosti nabídnout speciální pojištění či zajištění.  


Mohlo by vás zajímat: Spadlý strom přeťal dům vedví, škodu uhradila Maxima pojišťovna


Lloyd´s je na kanadském pojistném trhu aktivní zvláště v oblasti pojištění katastrofických rizik, pojištění profesní odpovědnosti, pojištění úrazu a nemoci, pojištění staveb, pojištění nemovitostí, pojištění přepravy, pojištění kybernetických rizik a pojištění politických rizik.

V poslední době vyvolala ohledně Lloyd´s značnou pozornost zpráva, že předsedkyně představenstva Inga Beale opustí po pěti letech v příštím roce společnost. Hledání jejího nástupce již probíhá.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články