Zkoušky odborné způsobilosti: Akademie ČAP nabízí distanční zkoušení z domova


			Zkoušky odborné způsobilosti: Akademie ČAP nabízí distanční zkoušení z domova
15.1.2021 Pojistný trh

Po úspěšně absolvovaném pilotním provozu vyhlašuje od Akademie České asociace pojišťoven možnost přihlásit se a vykonat zkoušky odborné způsobilosti distančním online způsobem. Kolem 15 tisích zprostředkovatelů a zaměstnanců pojišťoven a bank zatím nemá složenou zkoušku odborné způsobilosti kvůli situaci, která nastala v souvislosti s pandemií COVID19 a v souvislosti s trvajícími vládními opatřeními. Díky možnosti složit zkoušku distančně online tak mohou svou povinnost splnit všichni, kteří potřebují zkoušku odborné způsobilosti ke své další činnosti, a to i přesto, že jsou například v karanténě. 

„V realizaci distančních online zkoušek odborné způsobilosti se spojuje potřeba řešit aktuální situaci ve světě i u nás, kdy není možné tak snadno vykonávat zkoušky prezenčně a zároveň potřebu a naši snahu čím dál více postupovat v digitalizaci v našem sektoru. To, že si naši kolegové, kteří ještě zkoušku nemají, mohou doma ve svém prostředí, samozřejmě za přísných pravidel, zkoušku vykonat a okamžitě znají i výsledek, považuji za krok do digitální budoucnosti,“ komentuje Jan Matoušek, výkonný ředitel České asociace pojišťoven.


Mohlo by vás zajímat: Sloupek Kateřiny Lhotské: Prognózy kam se podíváš


První účastníci už distanční online zkoušku mají za sebou. Co říkají na tuto možnost a jaká byla jejich zkušenost? Pan Pavel K., oblastní manažer z jedné z velkých pojišťoven na českém trhu, ke své zkušenosti říká: „Možnost účastnit se zkoušek odborné způsobilosti distanční online formou byla pro mě skvělou zkušeností. Velmi jednoduché technické požadavky a rychlá instalace spolu s možností vybrat si klidné místo na absolvování rozhodně stojí za to. Přesto doporučuji veškerou instalaci a kontrolu techniky provést s dostatečným předstihem.“

Jak vykonat zkoušku distančně online v Akademii ČAP?

Zájemce o distanční online zkoušku odborné způsobilosti si najde volný termín na portálu Akademie ČAP www.akademiecap.cz a přihlásí se na termín zkoušky. V sekci Zkoušky/Distanční forma najde více informací o distanční formě. Všechny potřebné instrukce a návod mu přijdou emailem. Účastník zkoušky se výsledek dozví ihned po vyplnění všech odpovědí a v případě úspěšného vykonání zkoušky mu certifikát přijde emailem.


Mohlo by vás zajímat: Martin Žáček a Robert Gauci: Globální pandemie pojišťovnictví zákonitě změní


Jaká pravidla má distanční online zkoušení a jak probíhá?

Zkouška probíhá na počítači přes internet. Uživatel má k dispozici aplikaci e-Akademie ČAP a je spojený přes videohovor se zkušební komisí. Na pokyn supervizora účastník na svém počítači spustí aplikaci e-Akademie ČAP, kde mu je zpřístupněný test odpovídající druhu odborné zkoušky, na kterou je přihlášený. Test je individuálně generován v okamžiku spuštení pro každého jednoho účastníka zvlášť a odlišně. Spuštěním testu se aktivuje i časomíra. Každý účastník je zavázán jednorázovým vykonáním zkoušky, bez opuštění aplikace či místnosti, ve které zkoušku vykonává.  Software pro Českou asociaci pojišťoven poskytla společnost LOGOSINFO s.r.o.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články