ABI: COVID-19 zatěžuje i plnění z životního pojištění  


			ABI: COVID-19 zatěžuje i plnění z životního pojištění  
5.10.2020 Zdraví, Zahraničí

Asociace britských pojistitelů (ABI) zveřejnila sdělení týkající se dopadů COVID-19 na plnění z životního pojištění. V období, kdy byl koronavirus na vrcholu, bylo britskými pojistiteli vyplaceno denně 980 000 GBP v důsledku úmrtí způsobeného právě tímto virem.

Britští pojistitelé obdrželi zhruba 7 000 oznámení o pojistné události v životním pojištění a vyplatili pojistná plnění v celkové výši 90 mil. GBP. Tím podpořili rodiny těch osob, které tragicky zemřely v důsledku COVID-19, a to v době nejhorší krize. Údaje, jež ABI shromáždila, ukazují, že:

  • v období mezi 1. březnem a 31. květnem 2020 bylo přijato 6 689 oznámení o pojistné události, pokud jde o individuální pojistné smlouvy, a 351 oznámení o pojistné události v případě skupinových schémat [také včetně malého počtu pojistných událostí v pojištění závažných onemocnění a událostí v segmentu trvalé (pracovní) neschopnosti]. Na základě toho bylo na pojistných plněních vyplaceno zmíněných 90 mil. GBP;
  • dosud, tj. do 13. srpna 2020, byla vyplacena pojistná plnění u rozhodující většiny (83 %) pojistných událostí. Kromě toho je třeba zdůraznit, že všechna oznámení o pojistné události byla zatím akceptována;
  • průměrné pojistné plnění u rizikového životního pojištění se očekává ve výši 63 000 GBP a průměrné plnění u skupinových schémat se předpokládá ve výši 137 000 GBP.

Mohlo by vás zajímat: Petr Jedlička k pandemii: Smrtnost je daleko nižší než na jaře!


Roshani Hill, zástupkyně ředitele ABI pro oblast životního a soukromého zdravotního pojištění, k těmto údajům dodala, že každá smrt způsobená COVID-19 je tragédií. I když žádné peníze nemohou nikdy nahradit lidský život, pojistitelé dělají vše, co mohou, aby pomohli rodinám finančně překonat tyto bezprecedentní a hrozivé časy. Hill také konstatovala, že koronavirus má dlouhodobě trvající účinky a životní pojistitelé budou proto pokračovat v podpoře rodin postižených touto tragédií. Nikdo podle ní neví, co se skrývá za rohem, takže je životně důležité ochránit sebe a svoji rodinu pro případ nejhoršího. 

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články