Ze světa: Koronavirové zajímavosti


			Ze světa: Koronavirové zajímavosti
12.8.2020 Zdraví, Zahraničí

Přečtěte si, jaké zajímavosti s přesahem do světa pojišťovnictví se udály v době koronavirové. Letecká společnost Emirates pojišťuje proti koronaviru zdarma a Británie očekává vlnu žalob na pečovatelská zařízení kvůli COVIDU-19.

Pojištění proti covidu zdarma

Letecká společnost se sídlem v Dubaji Emirates nyní nabízí svým pasažérům pojistné krytí pro případ pozitivního testu na koronavirus. Jde o první pojištění tohoto druhu od aerolinek na světě.

Pojištění bude poskytnuto zdarma a bez extra oddělené registrace do něj. Vztahuje se na všechny cestující, kteří využijí právě lety Emirates, v časovém rozmezí od 23. července do 31. října tohoto roku. Podle sdělení zástupců společnosti platí pojistná ochrana po dobu 31 dnů od prvního úseku cesty konkrétního pasažéra, a to i tehdy, pokud cestuje následně jinam po dosažení destinace letem s Emirates.


Mohlo by vás zajímat: Dlouhodobá péče na rozcestí. Jak mohou komerční pojišťovny pomoci?


Britská pečovatelská zařízení v krizi

Koronavirová pandemie zasáhla prakticky všechny sektory ekonomiky. Sféru pečovatelské péče ve specializovaných ústavech a zařízeních Velké Británie postihla devastujícím způsobem. Mezi březnem a 12. červnem 2020 došlo celkem k 66 000 úmrtí klientů v Anglii a ve Walesu. V porovnatelném období loňského roku zemřelo 37 000 klientů. Oznámil to národní statistický úřad (Office of National Statistics ONS). COVID-19 je uveden na téměř 20.000 úmrtních listech. Podle BBC ovšem je navíc pravděpodobné, že i když není výslovně určen jako příčina skonu v dokumentaci, může jít o nediagnostikovaný případ koronaviru.


Mohlo by vás zajímat: Jak si vede budoucí výkonný ředitel GDV Jörg Asmussen?


To vedlo k mnoha vyšetřováním, jež na podnět příbuzných vyústila ve stížnosti a občanskoprávní soudní pře. „Už nyní čelíme vlně žalob o odškodnění pro rodiny pozůstalých, jež ztratili své blízké v těchto pečovatelských zařízeních, a jsou přesvědčeni o poklescích v interních bezpečnostních procedurách k zabránění šíření infekce covidu-19,“ oznámil Chris Newton, partner a šéf trestních a regulatorních záležitostí ve společnosti Keoghs, což je servisní organizace pro Davies Group. „Tento vývoj už upoutal pozornost regulátorů s inspektory pro kvalitu péče (Care Quality Commussion CQC), kteří už provedli na 50 okamžitých prověrek na místě reagujících na zvěsti o vážných pochybnostech,“ upozornil také Newton.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články