Motýlek pro život pomohl kardiakům a překonal světový rekord


			Motýlek pro život pomohl kardiakům a překonal světový rekord
27.11.2019 Spektrum

Allianz pojišťovna byla partnerem druhého ročníku charitativní akce s názvem Motýlek pro život, kterou pořádal Czech Bow Tie Club. Pod oficiální záštitou rektora ČVUT se jí zúčastnily VIP osobnosti z řad kultury, akademické obce i podnikatelského prostředí, které se sešly, aby přispěly na dobrou věc.

Spolek Czech Bow Tie Club založil před pěti lety bývalý generální ředitel společnosti MARSH a současný vedoucí centrálního makléřského obchoduAllianz pojišťovny Luděk Menčík. Sdružuje lidi nosící motýlky nejenom na večerní akce, ale i normálně do práce. Patří mezi ně třeba přednosta kardiocentra IKEM profesor Jan Pirk.

„Zaměřili jsme se na pacienty, kteří čekají na transplantaci srdce a mají tzv. umělou mechanickou náhradu,“ vysvětluje Luděk Menčík. Jejich umělá srdce stojí dva miliony korun a zdravotní pojišťovny jim je proplácejí, ale baterie do nich, které přijdou na dvacet tisíc korun, už si musí zaplatit sami. „Takže slovo dalo slovo a začali jsme vybírat na ty baterie,“ dodává Menčík.


Mohlo by vás zajímat: PRVNÍ KLUBOVÁ se mění v pojišťovnu PILLOW. Hledá nového investora


Že to byl krok správným směrem potvrzuje i profesor Jan Pirk, který poukazuje na to, že za tři roky už má mnohem více pacientů s umělým srdcem, než s transplantovaným. Motýlek pro život letos vybral 160 tisíc korun.

Během večera se představili také roboti z Centra robotiky a informatiky a došlo i k pokusu o překonání světového rekordu ve vázání motýlků na čas. Ten se opravdu podařil. Jeho novým držitelem se stal Ondřej Rabiňák, který deseti slavným figurantům zvládl uvázat motýlka za jednu minutu a čtyřicet pět vteřin.

Zdroj: YouTube; Allianz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články