Podcast: Klienta nejlépe ochrání vzdělání zprostředkovatele


			Podcast: Klienta nejlépe ochrání vzdělání zprostředkovatele
12.3.2019 Spektrum, Podcasty

Rok 2018 přinesl onu příslovečnou legislativní smršť, která s plnou silou a bez výjimek zasáhla celý pojistný trh. GDPR, IDD, zákon o distribuci pojištění, účetní standard IFRS 17 - nikdo nezůstal ušetřen. V aktuálním podcastu odborného portálu oPojištění.cz jsme se zeptali generálního ředitele společnosti INSIA Ivana Špirakuse, jak uplynulý hektický rok změnil tuzemské pojišťovnictví a jak bude pod jeho názoru vypadat rok 2019.


Mohlo by vás zajímat: Bulharská EIG získala dceřiné společnosti ERGO v Rumunsku, ČR a Bělorusku


„Bez přehánění můžu říci, že to byla opravdu pořádná jízda. A upřímně si myslím, že to ještě zdaleka neskončilo. Docela se divím, že jsme si v tomto legislativním zápřahu našli čas a prostor na byznys a také na naše klienty. Konkrétně pro společnost INSIA se ta příslovečná regulatorní stavidla otevřela hned se začátkem roku, kdy jsme IDD museli implementovat na Slovensku, následovala směrnice GDPR a realizace IDD i v České republice. Tyto náročné a komplexní povinnosti významně otestovaly kvalitu práce centrály INSIA a osobně jsem přesvědčen, že nejen specialisté INSIA, ale i ostatní společnosti na trhu, v této obtížné zkoušce obstály,“ prozradil generální ředitel společnosti INSIA Ivan Špirakus. 

Spirakus_ivan„Přál bych si, aby rok 2019 byl ve všech ohledech klidnější než loňský rok. Trh se bude postupně sžívat se způsobem implementování IDD, protože stále máme před sebou spoustu nejasností a výkladových rozdílů."

Kupříkladu bych uvedl problematiku podstatné změny smlouvy, co všechno se musí zaznamenávat, zdali se musí, nebo nemusí poskytovat rada u některých změn v produktu životního pojištění, jak archivovat nabídky, které nebyly realizovaný, tady všude zůstávají nejasné otazníky,“ doplnil Ivan Špirakus.


V aplikaci Castbox lze podcast s ředitelem společnosti INSIA Ivanem Špirakusem najít ZDE.


Mohlo by vás zajímat: Euler Hermes: Ve dvou ze tří zemí vzroste letos index platební neschopnosti


Zdroj: oPojištění.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články