Podcast: Před digitalizací není úniku


			Podcast: Před digitalizací není úniku
16.5.2018 Spektrum, Podcasty

Podcast odborného portálu opojištění.cz se bude tentokráte věnovat problematice digitalizace. Tento fenomén totiž vyloženě nabourává zažité obchodní modely a společně s tím poskytuje společnostem možnost velmi rychlého růstu. K mikrofonu jsem si pozval ředitele softwarové společnosti CreaSoft Tomáše Síkoru, který má s procesem digitalizace v oblasti distribuce finančních produktů bohaté zkušenosti.

Digitalizace postihuje všechny oblasti lidské činnosti - ovšem ne všechny rovným dílem. Některá odvětví se transformují rychleji, jiná pomaleji. Zásadní roli v digitalizaci jednotlivých odvětví hraje nejen lokalita a její připravenost na změnu, ale i konkrétní aktéři, kteří se podílí na rozhodovacích procesech. 

Jak vnímá proces digitalizace Tomáš Síkora, který zkušenosti s tímto fenoménem získal přímo z příslovečně první linie,a to jako bývalý majitel zprostředkovatelské společnosti nebo výkonný ředitel České asociace pojištěn, která se digitálními inovacemi v rámci své tržní role detailně zabývala.

Ještě doplňme, že v aplikaci Castbox lze podcast s Tomášem Síkorou najít ZDE.


Ing. Tomáš Síkora, MBA

Tomáš Síkora (*1971) je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze, oboru mezinárodní vztahy a bankovnictví/pojišťovnictví a manažerského studia Senior Executive britské Nottingham Trent University. Na začátku devadesátých let založil společnost pro finanční plánování SLON a v oblasti zprostředkování finančních produktů úspěšně působil patnáct let, mj. i jako prezident Asociace finančních poradců.Tomas SIkora 1

V roce 2006 byl jmenován výkonným ředitelem České asociace pojišťoven a členem Executive Committee Evropské asociace pojišťoven Insurance Europe v Bruselu, kde působil až do roku 2015. Poslaneckou sněmovnou byl v roce 2009 zvolen předsedou Výboru pro finanční trh, poradního orgánu bankovní rady České národní banky.

Dnes vlastní a řídí společnost CreaSoft specializovanou na poskytování IT řešení a služeb pro distributory finančních produktů, kterou rovněž v roce 2004 pomáhal zakládat. Je také nezávislým členem auditního výboru AXA Česká republika, působí v expertních skupinách a poradních výborech a přednáší na odborných konferencích a seminářích

Zdroj: oPojištění.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články