Podcast: Regulace má být konzistentní a předvídatelná


			Podcast: Regulace má být konzistentní a předvídatelná
30.12.2019 Podcasty, Spektrum

Ondřej Kovařík byl na jaře tohoto roku jako nestraník zvolen europoslancem za hnutí ANO, které se řadí k liberální frakci Obnova Evropy. Je členem Hospodářského a měnového výboru (ECON), který se v klíčové roli podílí na regulaci finančních trhů, a předsedou Pracovní skupiny pro střední a malé podniky. Odborný portál oPojisteni.cz se v exkluzivním podcastu europoslanec Kovaříka zeptal, co nového se v kontextu pojišťovnictví připravuje na evropské regulatorní úrovni, jak vnímá problematiku penzijních systémů či jaký jeho názor na tuzemskou politickou přestřelku týkající se přestřelku týkající se změny způsobu zdanění technických rezerv.

Ondřej Kovařík vystudoval mezinárodní obchod a mezinárodní studia a diplomacii na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké škole ekonomické v Praze (získal titul Ing.). Později absolvoval mezinárodní program v oblasti managementu veřejné správy, regionálního rozvoje a programů EU na prestižní škole École nationale d'administration (ENA) ve Štrasburku a v Paříži. V letech 2003–2010 působil na Ministerstvu zahraničních věcí v Praze v sekci ekonomických vztahů a na ZÚ v Ottawě, kde řídil úsek ekonomické diplomacie.


Mohlo by vás zajímat: Novinky v regulaci finančního poradenství: Na co se připravit?


V letech 2007 - 2009 se pro Úřad vlády věnoval předsednictví ČR v EU, kde se zabýval oblastí bezpečnosti, dopravy a koordinace s rezorty. Od roku 2010 na Ministerstvu obrany ČR řídil kancelář 1. náměstka ministra obrany ČR a později zastupoval ČR při Evropské obranné agentuře. Od října 2015 působil jako hlavní poradce poslanecké delegace hnutí ANO 2011 v Evropském parlamentu a jako asistent europoslankyně Dity Charanzové.

V aplikaci Castbox lze podcast s Ondřejem Kovaříkem najít ZDE.
Zdroj: oPojištění.cz

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články