Společnost Star Insurance Group pomohla v obci Lenora


			Společnost Star Insurance Group pomohla v obci Lenora
22.10.2019 Spektrum

Nedávno jsme představili společnosti Star Insurance Group a hovořili s jejími manažery o cílech a plánech. Dnes se tato společnost představuje v nové roli, ale přesně v duchu toho, co její představitelé říkají a k čemu se hlásí. Star Insurance Group totiž pomohla finančním darem občanům obce Lenora na Prachaticku postiženým nedávným devastujícím výbuchem, který mnohé z nich zcela připravil o střechu nad hlavou.

Starostovi obce Lenora panu Antonínovi Chrapanovi předali finanční dar jednatel společnosti Activum a člen Star Insurance Group David Voska a výkonný ředitel Star Insurance Group Otto Hain. „Ve vedení naší společnosti jsme se jednohlasně shodli, že přímá finanční pomoc občanům obce Lenora je to, co prostě udělat musíme“, říká jednatel společnosti Activum a člen Star Insurance Group David Voska. „V této situaci je asi každé slovo navíc. Původním posláním pojišťovnictví bylo, a jsem přesvědčen, že stále je, solidarita a pomoc druhým v nouzi“, navázal na svého kolegu výkonný ředitel Star Insurance Group Otto Hain. „Přejeme občanům obce Lenora pevné zdraví, hodně sil a chceme je ubezpečit, že je hodně lidí, kterým není jejich osud lhostejným. Mezi takové lidi patří i lidé v naší společnosti,“ uzavřeli jedním hlasem oba manažeři Star Insurance Group.


Mohlo by vás zajímat: Sloupek Kateřiny Lhotské: Nultý pilíř, aneb kreativitě se meze nekladou


Mohutný výbuch a požár bytového domu zabil jednoho člověka a devět dalších zranil, z toho dva těžce. Policie případ vyšetřuje jako úmyslný trestný čin. Místní předpokládají, že právě mrtvý muž výbuch způsobil.  Škoda dosáhla 15 milionů korun. Dobrou zprávou je, že dva domy, které stojí vedle budovy zasažené výbuchem a požárem, nebude třeba bourat. Poničený objekt však stržen bude.

„Nejdříve nás čeká demolice poškozeného objektu. Pak musíme opravit u vedlejších objektů okna, dveře, interiéry, aby se jejich obyvatelé mohli vrátit co nejdříve do svých bytů. Velmi si vážíme každé pomoci, která pomůže občanům obce Lenora zmírnit následky výbuchu, který zničil domov mnohým zdejším lidem. O to víc mě těší, že společnost Star Insurance Group, která má jak jsem zjistil poměrně krátkou historii, se sama přihlásila a nabídla finanční pomoc,“ řekl starosta obce Lenora Antonín Chrapan.pozary.cz

Místo po strženém domě zůstane prázdné. Lidé nechtějí žít tam, kde se tragédie stala a budou si hledat jiné domovy. Což je samozřejmě finančně velmi náročné. Poškození tak jsou rádi za jakoukoliv pomoc, která jim v těžké situaci pomůže. Jaká panuje na místě aktuální situace?

Je to velmi individuální. Jeden z původních obyvatelů zničeného domu je stále v péči lékařů. Další bydlí u svých příbuzných. Jiní bydlí ve vypůjčených bytech. Obec pomáhá i tím, že se snaží urychleně zadaptovat opuštěné prostory bývalého zdravotnického střediska, do kterých by se mohli alespoň na přechodnou dobu nastěhovat ti, kteří jinou možnost nemají. A máte pravdu. Zima je za dveřmi a u nás na Šumavě je zima dlouhá a těžká. Celkem je událostí postiženo 20 lidí. Chtěl bych ještě jednou poděkovat touto cestou všem, kteří občanům obce Lenora v této kritické chvíli pomohli a pomáhají,“ zmínil na závěr Antonín Chrapan.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

Související články