Allianz: Čelní skla v zimě trpí častěji, ze servisu přijedou až za vámi


			Allianz: Čelní skla v zimě trpí častěji, ze servisu přijedou až za vámi
18.1.2019 Tiskové zprávy

Třicet tisíc poškozených čelních skel ročně eviduje Allianz pojišťovna. V těchto měsících praskají mnohem častěji. Tuto statistiku totiž zvyšuje třeba inertní posypový materiál společně se zimním vzorkem pneumatik, které jej mnohem lépe nabírají a vystřelují na jiná auta. Kvůli každé prasklině však už dnes celé sklo vyměňovat nemusíte. V ideálním případě jej postačí scelit. Vše vyřídíte za hodinu na domácí adrese.

Opravu autoskla bez toho, že budete muset nechat vůz v servisu, je možné využít u prasklin, které mají méně než 10 centimetrů v průměru a nezasahují k okraji skla nebo do zorného pole řidiče.

„Pro registraci škody se s klientem spojí servis a dohodne s ním termín a místo opravy,“ vysvětluje manažer mobilních techniků a externích partnerů Allianz pojišťovny Pavel Fišer. Mobilní služba tedy ve smluvený čas přijede tam, kde bude stát automobil a do hodiny sklo scelí.


Mohlo by vás zajímat: Tomáš Brablec: On-line nástroje INSIA jsou špičkou ve svém oboru


„Technik na místě odsaje vzduch z dutiny a vyplní ji speciální látkou, která má index lomu světla stejný jako sklo. Tato metoda funguje na jakákoliv dvouvrstvá skla včetně těch vyhřívaných a reflexních a je certifikovaná Ministerstvem dopravy ČR,“ dodává Fišer.

Jestliže tedy nechtějí motoristé kvůli drobným prasklinám odvážet auto do servisu, protože s ním potřebují denně jezdit, tohle je ideální varianta. Scelování není možné pouze u starých prasklin nebo kvůli nečistotám, které se do nich dostaly. „Doporučujeme proto škodu nahlásit co nejdříve a než dojde k opravě, přelepit poškozené místo průhlednou lepicí páskou, abyste zamezili hromadění nečistot,“ doplňuje Fišer. Ke scelení by podle něho mělo dojít ideálně do týdne od vzniku poškození.

Zdroj: Allianz pojišťovna a.s.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články