Allianz: Jaké změny čekají řidiče během letních prázdnin?


			Allianz: Jaké změny čekají řidiče během letních prázdnin?

Už během krizových opatření souvisejících s koronavirovou infekcí zasílala Allianz klientům jejich zelené karty e-mailem ve formátu PDF, tedy bez nutnosti osobního kontaktu. V návaznosti na novou celoevropskou dohodu, která začala platit od 1. července, navíc stačí mít „zelenou kartu“, která prokazuje, že má řidič pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, vytištěnou pouze černobíle. 

„Přechod na bílou verzi zelené karty umožní tisk i těm motoristům, kteří nemají barevnou tiskárnu a obdrží toto potvrzení o sjednaném povinném ručení elektronicky. Pokud by řidič Allianz navíc kartu například ztratil či poškodil, lehce si ji dohledá v naší aplikaci v rámci výročního dokumentu a sám si ji doma může kdykoliv vytisknout. I nadále si však klienti mohou svou zelenou kartu vyzvednout na pobočce Allianz či jim ji doručíme klasicky poštou,“ říká ředitelka autopojištění Allianz pojišťovny Veronika Hašplová.


Mohlo by vás zajímat: Zajímavost: Telefonické právní poradenství trendem v době pandemie


Se zelenou kartou na bílém papíře se motoristé i pojišťovny setkávají již od začátku letních prázdnin. Až do konce června příštího roku však mohou využívat obě varianty, tedy mít dokument na bílém i zeleném papíře. „U Allianz počítáme s jejím zavedením do oběhu na konci srpna tohoto roku,“ doplňuje Hašplová.

Bílá verze karty vzešla z mezinárodní dohody, a tak se motoristé nemusejí obávat toho, že by v jiném státu její platnost neuznávali, i pokud se některá země rozhodla ponechat kartu v zelené barvě. Je však zapotřebí mít kartu vždy s sebou a vytištěnou. Podmínkou platnosti karty v jiných zemích je pouze to, aby její rozeznávací značka nebyla přeškrtnuta.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články