Allianz: Zájem o povinné ručení podle ujetých kilometrů stoupá


			 Allianz: Zájem o povinné ručení podle ujetých kilometrů stoupá
29.8.2018 Tiskové zprávy

Více než 200 tisíc motoristů už si za necelé dva roky vyzkoušelo možnost platit povinné ručení podle ujetých kilometrů a každý měsíc přicházejí další. Tento ukazatel nehlídá telematická jednotka, ale sami majitelé vozidel, kterým stačí jednou za rok poslat do pojišťovny fotografii tachometru.

Úspěšnost dokládání těchto snímků dosahuje 97 procent. S mobilní aplikací Allianz CZ navíc klienti zvládnou jejich pořízení a odeslání do 30 sekund. Allianz jim však bez problémů uzná i to, když do pojišťovny pošlou třeba obyčejný dopis s klasickou fotografií.

Zhruba 60 procent českých motoristů najezdí do 15 tisíc kilometrů ročně a právě ti s povinným ručením, počítaným podle kilometrů a nikoliv paušálně, ušetří. Parametr o počtu najetých kilometrů je pro Allianz zcela klíčovou hodnotou, která spravedlivě ovlivňuje cenu povinného ručení. Daleko více než věk, bydliště motoristy nebo údaje o jeho voze. Ti, kteří netráví za volantem tolik času, tak zaplatí méně peněz.


Mohlo by vás zajímat: Pojišťovna dává ruce pryč od procesu Harveyho Weinsteina


Nejnižší tarifní pásmo pro povinné ručení, ale i havarijní pojištění, začíná už na pěti tisíc kilometrech a stoupá až do hodnoty 25 tisíc. Zde horní hranice končí a pojišťovna již nerozlišuje, zda motorista najede 26 nebo třeba 60 tisíc kilometrů za rok.

Už dva roky je tak autopojištění v Allianz postavené na důvěře ke klientovi. Motorista při sjednání pojistky nahlásí počáteční stav tachometru a počet kilometrů, který najezdí za celý rok. Podle toho se pak dostane do příslušného cenového pásma. Na konci pojistného období, tedy po roce, pošle pojišťovně aktuální fotku tachometru, což je informace o skutečně najetých kilometrech a dojde k vyúčtování. Žádnou přirážku za podstřelení nebo překročení zapsaného nájezdu Allianz nemá.

Zdroj: Allianz pojišťovna a.s.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články