Banka roku 2018: Allianz se stala Pojišťovnou zákazníků


			Banka roku 2018: Allianz se stala Pojišťovnou zákazníků
21.11.2018 Tiskové zprávy

V soutěži Banka roku 2018 získala Allianz pojišťovna 1. místo v kategorii Pojišťovna zákazníků. Potvrdila tak pozici pojišťovny s nejlepší zákaznickou zkušeností, kterou už dávaly tušit i výhry z jiných letošních soutěží. Na stupně vítězů navíc v paláci Žofín vystoupala také v kategorii Pojišťovna roku, kde získala stříbrnou medaili.

Před třemi týdny se Allianz stala Pojišťovacím inovátorem v rámci Nejlepší pojišťovny roku 2018 a zabodovala i ve Zlaté koruně, kde zvítězila v kategorii Nejlepší životní pojištění na českém trhu s produktem Allianz ŽIVOT bez absurdních poplatků. Celkově si ze Zlaté koruny odnesla čtyři medailové pozice.

Vloni Allianz na Bance roku získala absolutní vítězství, které navíc bylo okořeněné tím, že tři původní samostatné kategorie, které vyhrála o rok dřív, organizátoři sloučili do jedné. V letošním roce se celkově změnila metodika.


Mohlo by vás zajímat: Banka roku 2018: Kooperativa nejlepší pojišťovnou


Banka roku je nejprestižnější české ocenění retailových finančních produktů se sedmnáctiletou tradicí. O vítězích rozhoduje porota složená z dvanácti nezávislých odborníků z řad finančních analytiků, ekonomických novinářů, akademiků a úspěšných podnikatelů.

 

Kompletní výsledky ocenění Banka roku 2018

 

Banka roku

  1. Česká spořitelna
  2. Komerční banka
  3. Air Bank

Bankéř roku

 

Tomáš Salomon, generální ředitel, Česká spořitelna

 

 

Banka zákazníka

  1. Equa bank
  2. Fio banka
  3. Air Bank

 

Pojišťovna roku

  1. Kooperativa pojišťovna
  2. Allianz pojišťovna
  3. Generali Pojišťovna

 

Pojišťovák roku

Jaroslav Besperát, generální ředitel, Česká podnikatelská pojišťovna

 

 

Pojišťovna zákazníka

  1. Allianz pojišťovna
  2. Kooperativa pojišťovna
  3. ČSOB Pojišťovna

 

Hypotéka roku

  1. MONETA Money Bank
  2. Air Bank
  3. Hypoteční banka

 

Banka bez bariér

  1. Česká spořitelna
  2. ČSOB
  3. Komerční banka

Osobnost československého peněžnictví 1918-2018

  1. Jaroslav Preiss
  2. Karel Engliš
  3. Jan Viktor Mládek

Ocenění Banka roku, které založil v roce 2002 Petr Stuchlík, každoročně vyhlašuje nejlepší finanční instituce a jejich produkty na českém trhu. Nad letošním ročníkem převzal záštitu guvernér ČNB Jiří Rusnok. Hlavními partnery jsou KPMG a Fincentrum. Hlavní ceny Banka roku, Pojišťovna roku a Hypotéka roku uděluje dvanáctičlenná porota složená ze zástupců byznysu, médií, akademické sféry, ekonomických odborníků či finančních analytiků.

Osobní kategorie Bankéř roku a Pojišťovák roku vybírají sami jejich šéfové ze svého středu. Novinkou jsou letos kategorie Banka zákazníků a Pojišťovna zákazníků, které oceňují nejlepší zákaznickou zkušenost, a jejichž výsledky vycházejí z mezinárodní metodiky KPMG Nunwood. Vítěze v kategorii Banka bez bariér určují ve spolupráci s Kontem Bariéry sami hendikepovaní občané ve všech krajských městech.

Zdroj: Allianz pojišťovna

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články