Cestovní pojištění od PVZP kryje náklady spojené s covidem-19 kdekoliv na světě


			Cestovní pojištění od PVZP kryje náklady spojené s covidem-19 kdekoliv na světě

Pojišťovna VZP (PVZP) uvádí na trh unikátní cestovní pojištění, které nabízí finanční pomoc v případě nákazy covidem-19 v průběhu cesty do zahraničí a eventuální karantény kdekoliv na světě, včetně rizikových zemí. Cestovní pojištění od Pojišťovny VZP (PVZP) nabízí krytí všech rizik spojených s cestováním, ale i s koronavirovým onemocněním až do výše sto milionů korun.

Cestovní pojištění od PVZP nyní pomůže zvládnout nepříjemnosti spojené s nemocí covid-19 a nabízí úhradu výloh spojených s karanténou kdekoliv na světě, včetně zemí, do kterých Ministerstvo zahraničních věcí ČR (MZV ČR) cestovat nedoporučuje. „Vyšli jsme vstříc poptávce našich klientů a nově nabízíme cestovní pojištění, které kromě standardní zdravotní péče v dané oblasti financuje i náklady spojené s koronavirovým onemocněním, a to včetně rizikových zemí. Ovšem pouze v případě, že cestování právě do této destinace bylo nezbytné, ať už za účelem služební cesty, studia, nebo z rodinných důvodů,“ vysvětluje Ing. Halina Trsková, místopředsedkyně představenstva PVZP.


Mohlo by vás zajímat: Sloupek Kateřiny Lhotské: Blackout už není jen teorie...


Hlavní devízou pojištění je finanční pomoc v případě, že klient uvízne v zahraničí kvůli karanténě. V takové situaci je z cestovního pojištění plně hrazeno nejen ubytování, ale i strava a potřebné léky bez omezení až do výše limitu pro léčebné výlohy. Součástí pojištění je také financování cesty domů, pokud se klientovi nepodaří vrátit se zpět do vlasti v původně plánovaném termínu.  Podmínky a výše pojistného plnění se v rámci Evropy odvíjí od cestovní mapy (semaforu) na webových stránkách MZV ČR, která označuje jednotlivé země zelenou, oranžovou a červenou barvou podle stupně rizika nákazy. V případě mimoevropských destinací se PVZP rovněž řídí oficiálními doporučeními MZV ČR. „Naše pojištění platí i v nedoporučených státech, a to i přesto, že byly označené jako rizikové již v okamžiku, kdy klient vycestoval,“ doplňuje Jiří Ševčík, produktový manažer cestovního pojištěníPVZP.

Pojištění na cesty od PVZP a jeho podmínky

Standardní cestovní pojištění a úhrada léčebných výloh spojených s covidem-19 platí u zeleně (bez rizika) a oranžově (střední riziko) označených zemí. V zemích označených červenou barvou nebo u těch, kam MZV ČR cestovat nedoporučuje, platí úhrada výloh spojených s covidem-19 v prokazatelně nezbytném vycestování, například kvůli služební cestě, zahraničnímu studiu nebo rodinným důvodům.


Mohlo by vás zajímat: Jaké jsou výsledky pojišťoven v oblasti povinného ručení za rok 2020?


Ke splnění podmínek pojistného plnění slouží také lékařská zpráva s potvrzením, že klient trpěl příznaky covidu-19, a proto byl umístěn do karantény. V tomto případě je prodloužený pobyt včetně stravy plně hrazen z cestovního pojištění, a to bez omezení až do výše limitu pro léčebné výlohy. Výlohy jsou z pojištění hrazeny i tehdy, pokud se později onemocnění neprokáže. Klient si navíc může sjednat pojištění stornovacích poplatků, které pomůže v situaci, kdy má nařízenou karanténu, avšak žádné příznaky nemoci nevykazuje. V tomto případě jsou z pojištění uhrazeny všechny náklady až do výše 80 % ze sjednané částky pro pojištění stornovacích poplatků. Lze si vybrat ze tří základních variant – MINI, STANDARD a NADSTANDARD – podle individuálních potřeb a destinace.

Pojištění na cesty je možné sjednat na obchodních místech Pojišťovny VZP, a.s., VZP ČR a také online na webových stránkách www.pvzp.cz.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články