ČPP: Startuje projekt Česky pěšky


			ČPP: Startuje projekt Česky pěšky
17.5.2021 Tiskové zprávy

Česká podnikatelská pojišťovna („ČPP“) zahájila spolupráci s Klubem českých turistů. Pomyslným prvním krokem nové spolupráce se stává projekt Česky pěšky.  Nová aktivita si klade za cíl inspirovat širokou veřejnost ke zdravějšímu životnímu stylu a přirozenému pohybu prostřednictvím vycházek a poznávání známých i zapomenutých koutů Česka. Projekt odstartuje 22. května prvním pochodem „Putování za Třebovským kohoutem“ u České Třebové.

„Projekt Česky pěšky vznikl jako prevenční program, jehož cílem je aktivní podpora zdraví i kondice. Běh nebo cyklistika jsou fenomény dnešních dnů, nicméně chůze zůstává aktivitou, která je dostupná úplně všem bez rozdílu věku či fyzické úrovně a dá se provozovat v každém ročním období. V ČPP vnímáme tento projekt jako ideální start pro ty, kteří se chtějí opět dostat do formy a zároveň smysluplně strávit čas se svými nejbližšími,“ řekl k projektu předseda představenstva ČPP Jaroslav Besperát.

Pro zahajovací ročník projektu bylo vybráno 15 nejnavštěvovanějších akcí z kalendáře Klubu českých turistů. Tím nejznámějším je bezesporu populární pochod Praha-Prčice. „Vybrané akce budou probíhat v různých místech České republiky. Záměrně jsme zvolili mix delších i kratších tras, které jsou vhodné pro rodiny s dětmi a v mnoha případech je možné je absolvovat také s kočárky,“ uvedl předseda KČT Vratislav Chvátal.


Mohlo by vás zajímat: Sloupek Kateřiny Lhotské: Googlením ještě nikdo nezmoudřel


„Dali jsme si záležet, aby si účastníci mohli vybrat trasy nejrůznějších délek i obtížností. Každý z 15 turistických pochodů tak nabídne zábavu rodinám s dětmi i aktivnějším jedincům, kteří budou chtít vyzkoušet své síly. Zároveň jsme nadšení, že prostřednictvím tohoto projektu představíme všem účastníkům i méně známá, a přesto nádherná místa Česka. Každý účastník vybraných akcí se také může zapojit do krátkodobé či dlouhodobé soutěže fungující na jednoduchém principu: čím víc akcí absolvuje, tím větší má šanci na výhru,“ doplnil Jaroslav Besperát.

Jednotlivé akce budou samozřejmě v plné míře dodržovat aktuální vládní nařízení a epidemiologické předpisy. „Naše akce se bez výjimky konají pod širým nebem a na čerstvém vzduchu. Věříme, že pečlivě organizované turistické aktivity pod dohledem našich zkušených pořadatelů jsou ideálním průsečíkem snahy o aktivní společnost a zároveň maximální možné prevence dalšího šíření nákazy,“ dodal Vratislav Chvátal.


Mohlo by vás zajímat: PwC: Ředitelé českých firem jsou výrazně optimističtější než při předchozí krizi


Podrobnosti a zajímavosti o jednotlivých akcích, o projektu ČPP a KČT Česky pěšky i o možnostech a pravidlech zapojení do soutěže jsou přehledně uvedeny na webu www.ceskypesky.cz.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články