Direct se stěhuje. Port 7 sblíží firmy  a přesune je do udržitelné budovy


			Direct se stěhuje. Port 7 sblíží firmy  a přesune je do udržitelné budovy
26.5.2023 Tiskové zprávy

Direct pojišťovna, Direct auto, Birne, Fidoo a Direct nadace si k letošnímu desetiletému výročí založení Directu nadělili dárek. Týmy všech firem Direct family se na začátku června přesouvají do nových prostor a obsadí jednu z budov udržitelného projektu Port 7, který vznikl u břehů Vltavy u Holešovického nádraží.

Hlavním důvodem přesunu je snaha více se propojovat. „Začínali jsme v areálu Starého pivovaru v Holešovicích v jedné malé zasedačce o 20 metrech čtverečních. Za těch deset let jsme obsadili tři patra a vedlejší budovu, ale narostli jsme tolik, že už se nevlezeme ani tam. Direct už není jen pojišťovna, ale máme další firmy, které chceme vzájemně propojovat tak, aby lidé mohli pracovat na projektech společně, v hezkém a udržitelném prostředí,“ popisuje zakladatel Directu Pavel Řehák.


Mohlo by vás zajímat: Glosa Ondřeje Kovaříka: Jak regulovat kryptoaktiva?


Jógovna a dvě terasy

Direct obsadí v areálu Portu 7 jednu z budov o šesti patrech. Kromě klasických kanceláří nechal v přízemí vytvořit i společnou coworkingovou zónu Direct plaza a kavárnu, která bude sloužit pouze lidem z firmy a jejich návštěvám. Provozovat ji bude kavárna Mezi řádky, která zaměstnává handicapované, což Directu navazuje i na aktivity, které deset let organizuje v rámci své nadace. Ve vrchních patrech lidé využijí jógovnu a dvě terasy. „Právě inspirativní prostor, kde by se lidem dobře pracovalo a kreativně přemýšlelo, nám scházel nejvíce. Proto jsme celý projekt pojali tak, aby kanceláře připomínali spíše kavárnu, nebo příjemnou pracovnu,“ popisuje CEO Fidoo Petr Herzmann, který měl projekt nových kanceláří Directu na starosti.

V kancelářích proto nechybí stylový nábytek, designová světla, spousta rostlin nebo klasické závěsy, které mají prostory zútulnit. „Na designu jsme spolupracovali s CAPEXUSEM, který velmi dobře pochopil, v jakém prostředí chceme fungovat,“ doplňuje Herzmann.


Mohlo by vás zajímat: Exkluzivní fotogalerie: Jak proběhlo předávání cen ankety Pojišťovna roku 2022?


Schůzky u vody

Unikátní na celém projektu je také blízkost k přírodě. „Lidé tak mohou klidně na schůzku k vodě. Direct může být inspirativní pro řadu firem, které se v době po pandemii snaží znovu zaměřit na firemní kulturu a setkávání lidí na jednom místě,“ říká project coordinator CAPEXUSu Nikola Šikulová. Podle architektů Kláry Neumann a Martina Židka je vše promyšlené do detailu. „Důraz byl kladen na propojení s přírodou, použití pravých přírodních materiálů a velké množství zeleně. Interiér je harmonický, a přesto velmi rozmanitý,“ uvádějí.

Doba hybridní

Direct na rozdíl od jiných velkých firem aktivně nepodporuje hybridní fungování v kancelářích, a tak věří, že se nová budova brzy obsadí. Přesto v Portu 7 zkouší nový koncept práce. „To, co Direct odlišuje od ostatních firem, je naše kultura. A ta se nedá dělat remote. Na druhou stranu se snažíme chápat potřeby lidí v týmu. Home office proto aktivně nepodporujeme, ale necháváme v rámci autonomie na podporovatelích, což jsou leadři týmů, aby si své fungování nastavili sami,“ doplňuje Řehák. Kromě nových kanceláří v Portu 7 má Direct pojišťovna část svých týmů v Brně, kde je centrála firmy. Direct auto pak sídlí v jednotlivých dealerstvích v Praze, Brně a Příbrami.


Mohlo by vás zajímat: Markéta Šichtařová: Tohle nám udělá konsolidační balíček


Nejvíce nám chyběly kreativní prostory, zasedačky a focus roomy, říká Petr Herzmann

Spoluzakladatel Directu a dnešní CEO Fidoo by Direct Petr Herzmann se projektu nových kanceláří věnuje už více než 2 roky. „Hledali jsme místo, které bude postavené na potkávání se celé Direct family tak, abychom mohli lépe spolupracovat a propojovat se,“ říká Herzmann ke stěhování po deseti letech.

Proč se Direct stěhuje zrovna do Portu?

Hledali jsme celý objekt, budovu, která bude sloužit nám všem. Současně jsme chtěli kanceláře, které budou udržitelné a maximálně budou brát ohled na životní prostředí. A to se nám povedlo. Port je skvělý v mnoha ohledech, také třeba v tom, že je blízko přírodě – můžeme tak na meeting ven k vodě, nebo se projít, zaběhat si.

V čem bude ta hlavní změna pro tým?

Port nám umožní lépe spolupracovat, ale také lépe pracovat v klidu a tichosti, když to zrovna bude někdo chtít, nebo na terase na čerstvém vzduchu. Celé přízemí pak slouží jako coworkingové centrum s mnoha zákoutími pro práci, pro setkávání. Právě kreativní prostory, zasedačky nebo focus roomy nám v původních kancelářích chyběly nejvíce.


Mohlo by vás zajímat: ČNB: Jaká byla úspěšnost odborných zkoušek za 1Q 2023?


Proč tolik záleželo na udržitelnosti?

Už řadu let napříč všemi firmami ve skupině podporujeme jednu z našich hodnot – „S méně více“, která mimo jiné míří právě na udržitelnost a šetrnost k životnímu prostředí. Když máte firmu, která primárně funguje v kancelářích, je to právě budova, kde můžeme být k životnímu prostředí ohleduplní. Celý areál Port 7 má ty nejvyšší certifikace LEED a WELL.

Stěhujete se do prostor o 4200 m2. Co se stane, pokud bude Direct ještě větší?

Port je koncipovaný tak, že máme ještě prostor pro expanzi. Při nastěhování nás bude asi 180 a kanceláře pojmou skoro 300 lidí plus dalších 50 na sdílených místech. Současně už dnes zavádíme princip flexi officu. Jsme sice potkávací kultura, ale každý má občas dovolenou, nebo zůstane na home office, takže nejsme nikdy v práci úplně všichni. Pokud by se přece jen stalo, že tým mnohonásobně naroste, pak bychom se rozšiřovali v rámci areálu Port 7.

Na co se těšíte nejvíce?

Až budou všechny firmy pohromadě. Že budeme mít mnohem lepší příležitost společně tvořit a pracovat na rozvoji Directu. Miluji ten pocit, když se ráno procházím kancelářemi a potkávám kolegy, se kterými mám pak v průběhu dne na něčem zajímavém pracovat.

Zdroj: Direct

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články