Intermap představuje pojistnému trhu inovativní řešení výpočtu cen nemovitostí


			Intermap představuje pojistnému trhu inovativní řešení výpočtu cen nemovitostí

Evropské zastoupení kanadsko-americké společnosti Intermap Technologies se sídlem v Praze nasadilo v Generali České pojišťovně nové řešení, které kombinuje datové a analytické funkcionality Intermapu pro úpis a zajištění v pojišťovnictví s prvotřídními cenovými a realitními datovými sadami společnosti Dataligence pro výpočet přesných cen nemovitostí v oblasti oceňování majetku.

V rámci tohoto nového řešení je služba kalkulačky cenových map společnosti Dataligence, která poskytuje českému trhu přesné ceny nemovitostí, integrována s celotržním řešením společnosti Intermap pro kvantifikaci nebezpečí povodně a dalších přírodních nebezpečí Aquarius RMA.

Generali Česká pojišťovna, která je součástí jedné z největších světových pojišťovacích skupin Generali, a která je současným dlouhodobým předplatitelem řešení Aquarius RMA od Intermapu se stala prvním předplatitelem tohoto nového řešení na českém pojistném trhu. Toto řešení zvýší transparentnost dat o nemovitostech a uspokojí tak rostoucí poptávku po oceňování nemovitostí a datových službách na českém trhu. Kalkulačka cenových map zpracovává nejrozsáhlejší databázi informací pro urychlení a zjednodušení transakcí a poskytuje pojistitelům přesné hodnoty nemovitostí při upisování.


Mohlo by vás zajímat: Jak správně doporučit pojistnou částku u rodinného domu?


„Správně zvolená pojistná částka je klíčová pro nastavení pojistné smlouvy a sjednání kvalitního pojištění nemovitosti. V současné době, kdy tržní ceny nemovitostí rostou mnohdy dramaticky, tímto nástrojem dodáváme klientům jasné a důvěryhodné vodítko pro stanovení korektní pojistné částky pro pojištění bytu,“ vysvětluje Jana Flajšarová, senior manažerka neživotního pojištění z Generali České pojišťovny. Největší pojišťovna na českém trhu zvolila toto inovativní řešení s ohledem na jeho jednoduchost, kterou klientům do procesu sjednání přináší, a také s ohledem na robustnost využívaných dat a celkovou spolehlivost nástroje. „Naším cílem je klientům vždy poskytovat vysoce profesionální servis a toto řešení nás v našich snahách posouvá významně vpřed,“ podotýká Jana Flajšarová.


Mohlo by vás zajímat: TOP 30 pojišťovacích makléřů za rok 2021 v Česku dle oPojištění.cz


„Jsme vždy rádi, když najdeme nové možnosti využití našich prvotřídních cenových a realitních datových sad," řekl Milan Roček, zakladatel a generální ředitel společnosti Dataligence. "Nejnovější spolupráce se společnostmi Intermap a Generali ztělesňuje naši vizi, jak správná data pomáhají digitalizovat a usnadnit procesy v různých odvětvích. Implementované řešení urychlí práci našich partnerů a hlavně přinese prospěch koncovým klientům, kteří si mohou být jisti, že jejich majetek je vždy pojištěn na správnou částku."

„Řešení Intermapu pro evropský pojistný trh využívají vlastní, veřejné nebo od třetích stran komerčně dostupné datové sady, které lze integrovat do pojistných procesů a poskytnout tak trhu inovativní řešení," řekl Richard Šálek, obchodní ředitel společnosti Intermap Technologies pro střední a východní Evropu. „Naše jedinečná softwarová a analytická řešení a všestranné datové sady umožňují pojistitelům pochopit a upisovat rizika přírodních nebezpečí a využít tyto informace v dalších odvětvích, jako jsou nemovitosti a finanční služby."


Mohlo by vás zajímat: Lukáš Kovanda: Ziskovost bank není mimořádná. Pouze se vrací rychle do normálu


Evropské zastoupení kanadsko-americké společnosti Intermap Technologies se sídlem v Praze je osvědčeným poskytovatelem pojistných a zajistných řešení v celé střední a východní Evropě. Produkty a služby společnosti Intermap pro oblast pojišťovnictví a zajištění zahrnují softwarové aplikace, analytiku a data pro hodnocení pojistných rizik. Společnost nabízí on-premise a cloudové předplatné na řešení pro kvantifikaci nebezpečí říčních a přívalových povodní, požárů, sesuvů půdy a zemětřesení. Společnost Intermap rovněž nabízí analytické služby v oblasti zajištění, včetně hromadného geokódování a čištění adres/parcel, akumulace, analýzy portfolia a modelování přírodních katastrof a pravděpodobných maximálních ztrát. Další informace naleznete na adrese www.intermap.com/european-solutions.

Investiční skupina Trigema nedávno koupila většinový podíl ve společnosti CenovaMapa.org a vytvořila tak největší platformu pro realitní data na českém trhu. CenovaMapa.org byla současně rebrandována na Dataligence. Během několika posledních let se Dataligence s využitím poradenské společnosti Deloitte stala nejvýznamnějším poskytovatelem dat pro online oceňování nemovitostí v České republice. Pod novým názvem a s novým vlastníkem bude Dataligence pokračovat ve své činnosti a stane se nejrozsáhlejším zdrojem dat pro český realitní trh. Další informace naleznete na adrese www.dataligence.cz.

Sledujte nás

Facebook Twitter LinkedIn

Komentáře

Přidat komentář

Nejsou žádné komentáře.

RSS

Související články